سومین مجموعه شعر سعید مهیمنی با عنوان «بیان فاصله» از سوی انتشارات داستانسرا در دست چاپ است. این مجموعه، سرودههای مهیمنی از دهه 60 تا 80 را شامل میشود که اغلب با محوریت مسايل و موضوعات عاطفی سروده شدهاند.-
وی درباره مضمون کلی این اشعار ادامه داد: حدود 70 قطعه شعر در این مجموعه آمده است که بهطور کلی با محوریت مسايل عاطفی سروده شدهاند و در فضاهای مختلف عاطفی، ستیز انسان برای بودن، خوب بودن و زلال ماندن را نشان میدهند.
مهیمنی به هر یک از دفترهای این کتاب اشاره كرد و گفت: دفتر نخست «آوازها» نام دارد و با مطلع «نگاه کن این مرگ بود که گذشت، تنها و بی همسفر» آغاز میشود. دفتر دوم با عنوان «شهر تماشا» نیز با مطلع «من از تبار پلنگانم اما نعره بر تن خویش میزنم» آغاز ميشود.
وی توضیح داد: دفتر سوم با مطلع «روز یا شب/ فرقی ندارد/ وقتی قرار بر بیقراریست»، «بادیه بر کف در برهوت خیابان» نام دارد. دفتر چهارم با عنوان «بر لهجه خاک پوک» نیز با مطلع «دیریست تا چشم نگشودهام اما همیشه تو را میبینم» آغاز میشود.
این شاعر در توضیح تفاوت مجموعه سوم با دو مجموعه شعر پیشینش اظهار داشت: شاید مجموعه شعرهای من از نظر زمانی، بازههای مختلفی را شامل شوند اما حال و هوای سرودههایم در هر سه دفتر یکسان بوده است.
وی با تاکید بر اعتقاد نداشتنش بر تفکیک ساختاری در شعر ادامه داد: معتقدم شعر باید در کلیت خود مطرح باشد و اگر به این معماری نرسد، نمیتواند شعر امروز قلمداد شود. این همان موضوعی است که منوچهر آتشی به آن فیگور شعر میگفت و از اهمیت بسزایی برخوردار است. برهمین اساس به تفکیک ساختاری در شعر اعتقادی ندارم.
سعید مهیمنی متولد 1337 است. از آثار او ميتوان به «پنجره جنوبی» (گردآوری داستاننویسان جنوبی به کوشش کیوان نریمانی و سعید مهیمنی)، «چنبره زمان» (مجموعه داستان کوتاه)، «واکاوی لحظهها» (مجموعه مقالات نقد شعری شاعران امروز ایران) و دو مجموعه شعر «جانب اگر نه عشق» و «از عشق با عشق»اشاره كرد.
نظر شما