زندگينامهي «ابونصر فارابي» اثر «علياكبر والايي» و «شهيد دستغيب» اثر «جهانگير خسروشاهي» به چاپ سوم رسيدند. اين كتابها از مجموعهي «مفاخر ملي - مذهبي» انتشارات سورهي مهر هستند.
اين دو كتاب از مجموعهي مفاخر ملي - مذهبي و در قالب رمان تاريخي براي نوجوانان تدوين شده است. كتاب «نغمهساز فاراب» كه توسط «علياكبر والايي» نوشته شده، به زندگي ابونصر فارابي از چهل سالگي تا زمان مرگ او ميپردازد.
كتاب با ابراز علاقه و شيفتگي پسري به نام رحمان به ابونصر آغاز ميشود. رحمان ابراز علاقه را از حد ميگذراند و سبب خشم ابونصر ميشود، اما ابونصر بلافاصله آرام ميگيرد و رحمان را به شنيدن آواي موسيقي طبيعت دعوت ميكند و او كه نميخواهد به دربار خليفه برود، فاراب را ترك ميكند و ...
«نغمهساز فاراب» شامل داستانهايي حيرتانگيز از زندگي حكيم ابونصر فارابي است.
«ابونصر محمدبن محمد فارابی» از بزرگترین فیلسوفان ایرانی سدهي سوم و چهارم هجری است. اهمیت او بیشتر به سبس شرحهایی است که بر آثار ارسطو نگاشته و به سبب همین مشروحات او را «معلم ثانی» خواندهاند و در مقام بعد از ارسطو قرار دادهاند.
دربارهي «علياكبر والايي» نويسندهي اين اثر هم بد نيست بدانيد كه او داستاننويسي را بهطور جدي از سال 1364 آغاز كرده است. او همچنين از سال 1365 همكاري 12 سالهاش را با برنامهي «قصهي ظهر جمعه» راديو به عنوان نويسنده آغاز كرد و نزديك به سيصد نمايشنامه براي راديو نوشت.
«سرزمين خدايان»، «پرستوي سالهاي جنگ»، «نشان سيمرغ»، «مردي از جنس حرير»، «آنسوي تاريكي» و «باد در گيسوان آتش» از آثار علياكبر والايي هستند.
يكي ديگر از كتابهايي كه بهتازگي توسط انتشارات سورهي مهر به چاپ سوم رسيده است، «دوشنبهاي كه ميآيد» نام دارد.
«جهانگير خسروشاهي» در اين كتاب به زندگي شهيد محراب «آيتالله عبدالحسين دستغيب» پرداخته است. داستان اين كتاب از جايي آغاز ميشود كه يكي از کمونیستهای جاسوس با عنوان «شمارهي 2» براي موافقت سازمان با سفر او به خارج از كشور، اسنادي را در ارتباط با آيتالله دستغيب جمعآورى و برايش پروندهسازى ميكند و در ضمن مرور اين پروندههاى ساختگى، زندگينامهي آيتالله و آثار او نيز معرفي میشود. «شمارهي 2» در زندانهای ساواك با اين روحانى همسلول ميشود و آشنایی نزديك با شخصيت اين بزرگوار او را دچار تحول دروني ميكند، بهطوری که پس از آزادى از زندان تصميم ميگيرد براى ديدار با او به شيراز برود.
شهيد سیدعبدالحسین دستغیب مجتهد ايراني، رئيس حوزهي علميهي فارس و امام جمعهي شيراز بود كه در آذر ماه سال 1360 به دست گروهكي تروريستي شهيد شد.
زندگينامهي اين شهيد را «جهانگير خسروشاهي» نوشته و انتشارات سورهي مهر براي سومين بار منتشر كرده است.
جهانگير خسرو شاهي ، اول آذر 1340 در يكي از روستاهاي استان اصفهان متولد شد و فعاليت فرهنگي خود را همزمان با انقلاب اسلامي شروع كرد.
او از سال 1368 تا كنون با حوزهي هنري همكاري دارد. همكاري با گروه تلويزيوني روايت فتح و عضويت در شوراي بررسي كارگاه قصه و رمان حوزهي هنري از ديگر فعاليتهاي اين نويسنده است.
«مرگ سالي يك بار»، «نفر پانزدهم»، «غروب آبي رود»، «زخمدار»، «پدربزرگ، بركه و درخت گردو» و «از كوچههاي بيخبري» از آثار اين نويسندهاند.
نظر شما