شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰
تشريح عواقب و نتايج منفي توسعه فرزندسالاري

كتاب «پديده فرزندسالاري و رسانه» اثر حسين باف‌كار كه تا هفته آينده منتشر مي‌شود، با اشاره به ساختار خانواده در زندگي اجتماعي كنوني، مي‌كوشد به ريشه‌يابي پديده فرزندسالاري و عواقب توسعه اين نگرش بپردازد.-

حسين قربان‌تقي، مسوول امور مخاطبان مركز پژوهش‌هاي اسلامي صدا و سيما، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، ضمن بيان اين خبر اظهار كرد: فرزند يكي از موهبت‌هاي الهي خداوند به بندگان است و از فرزندان با زيباترين تعبيرات در زندگي خانوادگي ياد مي‌شود.در عين حال، تغييراتي در ساختار خانواده‌هاي جديد موجب توسعه و رواج پديده فرزندسالاري شده است.

وي با اشاره به محتواي اين اثر گفت: متاسفانه توسعه اين پديده نوظهور، روابط بين‌فردي اعضاي خانواده را به تراژدي غم‌انگيز تبديل كرده است. كتاب حاضر مي‌كوشد با ريشه‌يابي بروز اين پديده، شيوه‌هاي جلوگيري از آن را در خانواده‌ها بيان كند.

مسوول امور مخاطبان مركز پژوهش‌هاي اسلامي صدا و سيما در پايان يادآور شد: نخستين چاپ كتاب «پديده فرزندسالاري و رسانه» نيمه شهريور ماه از سوي اين مركز منتشر خواهد شد. 

بر مبناي پژوهش‌هاي جامعه‌شناسي و روان‌شناسانه جديد، خانواده و چگونگی روابط میان اعضای خانواده و کیفیت ارتباط والدین با فرزندان، در شکل‌گیری شخصیت و رشد اجتماعی، عاطفی و عقلانی فرزندان نقش و اهمیت فراوانی دارد. روان‌شناسان معتقدند محیط خانه نخستين و بادوام‌ترین عامل در رشد شخصیت افراد خانواده به شمار مي‌رود.

فرزندسالارى پديده‌اى نوظهور و از محصولات تمدن جديد و جوامع توسعه يافته يا در حال رشد به شمار مى‌رود و مشكل بتوان براى آن پيشينه‌اى عمومى و رايج يافت، زيرا فرزندسالارى برآيند فرهنگى و اجتماعى اين‌گونه جوامع است كه پيش از اين با اين گستردگى، سابقه‌اى نداشتند.

در اين شيوه تعاملات خانوادگي، والدين نسبت به برآوردن مطالبات و اميال فرزندان خود زياده روى و افراط مي‌كنند، گرچه اين‌گونه خواسته‌ها غير منطقى، بلندپروازانه و فراتر از توانايى و بنيه مالى خانواده يا حتى بيرون از مرزها و حدود قانونى و دينى باشد. بديهى است در پيش گرفتن چنين شيوه‌اى به تدريج به فرزندسالارى و تحكم اولاد بر والدين مي‌انجامد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط