عبقری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: در حقیقت این اثر نگاهی اجمالی به طوماری است که مولانا از روح خویش در تنظیم و تبیین قصهها در مثنوی گشوده و در آن جزییات جان ضمیر خویش را برای خواننده مشتاق به تصویر کشیده است.
وی در ادامه توضیح داد: در این کتاب سعی کردهام به نمادسازیها و رمزپردازیهای مولانا در حکایتهای مثنوی توجه ویژهای داشته باشم و با توجه به جامعیت این حکایتها، قصهها و تمثیلات به گزیدهنویسی در این زمینه بپردازم.
این پژوهشگر افزود: در نهایت نتایج حاصل از قصهها و حکایتها در مقام و جایگاهی که هدف اصلی مولانا از تنظیم و تفسیر «مثنوی معنوی» بوده در یک روایت علمی بیان شده است.
وی با تاکید بر تعبیر مولانا از قصههای مثنوی ادامه داد: به تعیبر مولانا قصههای مثنوی همگی «نقد حال هستند». این اثر نیز تقریبا در برگیرنده تمامی حکایتهای شش دفتر «مثنوی معنوی» به صورت موجز است.
ناهید عبقری متولد 14 شهریور 1331 در مشهد است. وی تحصیلاتش را در مقطع کارشناسی در تهران به پایان رسانده است. وی به مطالعه در زمینه عرفان و ادبیات به ویژه عرفان شرقی علاقهمند بوده است و به تدریج سیر مطالعات او در زمینه آثار مولانا و دیگر عارفان ایرانی گسترش مییابد. عبقری در حال حاضر بر مطالعه و پژوهش در حوزه اندیشههای مولانا به ویژه «مثنوی معنوی» متمرکز است.
پیشتر در سال ۱۳۷۹ کتاب «از مقامات تبتل تا فنا» (درباره زندگی، افکار، احوال و گفتار عارف ربانی، مهدی سینایی) از سوی نشر چشمهسار و در ۳۹۸ صفحه از عبقری به چاپ رسیده است.
«از عارف قصهگو بشنو» (نگاهی تفصیلی به قصههای مثنوی معنوی) نیز که در دو جلد از سوی چاپخانه آستان قدس رضوی و توسط انتشارات مهرصفا به چاپ رسید، عنوان دیگر اثر عبقری است.
«سیر معنوی با قصههای مثنوی» با نام فرعی «نگاهی اجمالی به نمادسازی و رمزپردازی» در 240 صفحه از سوی انتشارات مهر صفا منتشر شده است.
شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۶
نظر شما