تجربه ثابت كرده است كه قضات در روزهاي نخست قضاوت، با سردرگميهايي مواجه ميشوند و سوالات زيادي در ذهنشان شكل ميگيرند. كتاب «نظام رسيدگي به قاچاق كالا» سوالات درباره جرم قاچاق را جواب ميدهد._
در اين كتاب، جرم قاچاق با فرض تمام ابعاد و حالاتي كه ممكن است پيش آيد، مورد بحث واقع شده و روش رسيدگي قضايي به آن، گام به گام و با حفظ مباني علمي موضوع، بررسي شده است.
اين مجموعه، روند اجراي عملي قواعد حقوق و به تعبير ديگر، قضايي كردن حقوق را به مخاطب نشان ميدهد و ميتواند موجب تقريب رويه قضايي قضات در رسيدگي به عناوين واحدي باشد كه آنها در طول روز به رسيدگي آنها اشتغال دارند.
در مقدمه كتاب تاكيد شده است: «اين مجموعه، در مقام نفي ضرورت مطالعات و پژوهشهاي علمي كاربردي قضات نيست، زيرا تنوع دعاوي و تكثر عناويني كه به اعتبار پيشرفت علوم و فنون و توسعه روابط حقوقي اشخاص، حادث ميشوند، مطالعه مستمر و آگاهي از يافتههاي نوين روز را طلب ميكند. بنابراين، مطلعه مستمر براي يك قاضي ضروري است.»
مفاهيم قاچاق و شرايط تحقق بزه قاچاق كالا، موضوع بخش نخست اين كتاب است. مراجع صالح براي رسيدگي به اين بزه و همچنين مراحل رسيدگي به آن بخش دوم كتاب را تشكيل ميدهد.
در اين كتاب، بخشي با عنوان ضمايم وجود دارد كه برخي نامهها، دستورالعملها و آراي وحدت رويه درباره جرم قاچاق را شامل ميشود.
چاپ نخست كتاب «نظام رسيدگي به قاچاق كالا» با شمارگان 2000 نسخه، 94 صفحه و بهاي 20000 ريال از سوي معاونت آموزش و تحقيقات قوه قضاييه و با همكاري انتشارات خرسندي منتشر شده است.
نظر شما