حجتالاسلام مجيد حاذق درباره كتاب «بررسي و تحقيق پيرامون حجاب و اشكالات مطرح شده در خصوص آن» اظهار كرد: در اين اثر با استناد به آيات و روايات، منابع جامعهشناسي و روانشناسي، به اثبات اين موضع پرداختهام كه رعايت اصول اوليه پوشش و حجاب، عامل اساسي جلوگيري بسياري از انحرافات فردي و اجتماعي است.*
پژوهشگر حوزه معارف و حقوق افزود: در نگارش اين اثر با استناد به تجربه و دستاوردهاي علم روانشناسي و جامعهشناسي بازگو كردهام؛ فرزنداني كه طهارت مولد دارند[حلالزادهاند] و در خانوادههاي سالمي تربيت شدهاند، از نظر رشد اجتماعي و پذيرش مسوليتها، اختراعات و حتي طراحي برنامههاي عامهپسند، ثمربخشتر از سايران و موفقترند.
استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به اين پرسش كه «چرا بيشترين تاكيد اين اثر بر لزوم پوشش و رعايت حجاب بانوان است؟ ممكن است از نظر برخي منتقدان اين مساله، به صورت يكجانبه يا محدوديتي براي بانوان تلقي شود» گفت: به اين دليل روي بيشتر سخنان اين كتاب با بانوان است كه ماهيت وجودي آنها با مردان تفاوت دارد. در اين اثر از طريق آيات و روايات، استدلالها و مباحث روانشناسي ثابت كردهم كه زن، ماهيت پرستيده شدن و دلربايي دارد و همواره مطلوب بودن، خاصيت ذاتي اوست، در حالي كه مرد، ماهيت پرستيدن و فنا شدن و در حقيقت طالب بودن دارد. آنقدر كه زني با رعايت نكردن حجاب موجب تهييج احساسات مردان ميشود، مردان با بيحجابي چنين حالتي را ايجاد نميكنند.
وي با اشاره به برابري زن و مرد از نظر تقوا و ارزش انساني آنها نزد خداوند عنوان كرد: اين موضوع دليلي بر بيتفاوتي زن و مرد نيست، همچنان كه امروزه علم روانشناسي نيز اثبات ميكند كه ويژگيها و به واسطه آن، توانمنديهاي زنان و مردان متفاوت است.
اين نويسنده و پژوهشگر حوزه دين اظهار كرد: من با نيازسنجي در ميان اقشار گوناگون جامعه و تاثير رعايت حجاب بر ميزان ارتكاب جرم، تصميم به تاليف كتابي درباره حجاب گرفتم.
حاذق اثبات ضروري بودن حجاب براي بانوان و رعايت شرايط اصلي حجاب براي زنان و مردان را نقطه ثقل اثر خود برشمرد و ادامه داد: براي اين كه نشان دهم رعايت حجاب و داشتن پوشش تنها مختص دين اسلام نيست و پيشينه ديريني دارد، موضوع حجاب را در بستر تاريخ باستان و پيش از ظهور اديان آسماني بررسي كردم و در نهايت، ديدگاههاي اسلامي را براي تكميل اين مبحث ارايه دادم.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه پيشنهاد كرد: با توجه به آن كه رسانههاي جمعي بيشترين تاثير را در شكلدهي شخصيت فردي و اجتماعي افراد به ويژه جوانان و نوجوانان دارند، بهتر است اين مباحث را ملموستر تبيين كنند و در عمل نيز به آن پايبند باشند، چرا كه ترويج يك رفتار يا عقيده، بدون عمل و اعتقاد، تاثير عميق و پايداري بر جاي نخواهد گذاشت.
دانشجوي دكتراي حقوق جزا و جرمشناسي گفت: لازم است ارايه الگوها با آنچه در مكتوبات ميگوييم و در بيان به آن معتقديم، همساني داشته باشند، همانگونه كه در سالهاي آغازين انقلاب اسلامي ايران و رهبري امام خميني(ره)، رفتار مردم در سطح جامعه هماهنگ با الگوهايي بود كه به عنوان ارزش تعريف شده بودند. با كمرنگ شدن اين هماهنگي، مكتوبات اين حوزه طالبان كمتري مييابند، چرا كه حرف و عمل فاصله زيادي با يكديگر خواهند يافت.
نخستين چاپ كتاب «بررسي و تحقيق پيرامون حجاب و اشكالات مطرح شده در خصوص آن» نوشته مجيد حاذق و زهرا حمزهپور را انتشارات خرسندي با شمارگان 1000 نسخه، 232 صفحه و بهاي 40000 ريال در سال 90 منتشر كرده است.
نظر شما