محسن صادقي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: در اين مجموعه حدود 410 نسخه متعلق به خاندان شيخ محمدرضا معزي دزفولي جاي دارند؛ خانداني كه اعضاي آن حدود 200 سال در شمار علما و بزرگان بودند.
وي نسخههاي مربوط به حاج شيخ محمدرضا معزي، شيخ محمدطاهر معزي و ... را در شمار نسخ اين اثر برشمرد و گفت: اين كتاب به تازگي از سوي كتابخانه، موزه و مركز اسناد كتابخانه مجلس شوراي اسلامي زير چاپ رفته است و پيشبيني ميشود به زودي منتشر و روانه بازار كتاب شود.
عضو هيات مديره فهرستنگاران نسخههاي خطي گفت: فهرست كردن نسخههاي خطي، نخستين گام براي تصحيح اين متون است، چرا كه با شناسايي اين آثار بايد از كيفيت و كميت آنها آگاهي يافت.
صادقي نسخ خطي را آيينه ميراث بيش از 1000 ساله فرهنگ اسلامي خواند و بر اهميت پاسداري از آنها تاكيد كرد و افزود: مجموعه نسخههای اهدايی خاندان معزی سال 1371 به كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی اهدا شدند. در بين نسخههای موجود در اين مجموعه، نسخههايی به خط مولفان كه از بزرگان خاندان معزی بودهاند ديده میشوند. نسخههايی به خط مرحوم «محمد طاهر معزی دزفولی» و شيخ «محمدرضا معزی دزفولی» از نفيسترين و با اهميتترين نسخههای اين مجموعه به شمار ميآيند. اغلب اين نسخهها متعلق به قرن دهم هجري و در موضوع هاي علوم حوزوی از جمله فقه، اصول فقه، حديث، تاريخ، تفسير قرآن، طب و نجوماند.
یکشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۰
نظر شما