شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۵
انتشار اسناد گزارشات وزارت امور خارجه آمريكا درباره ايران

رييس مركز اسناد كتابخانه مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اين كه گردآوري مجموعه اسناد مرتبط با ايران در ساير آرشيوهاي خارجي طرحي بود كه از دو سال گذشته در شمار برنامه‌هاي اين مركز درآمد، گفت: در اين راستا آثار و اسناد گوناگوني گردآوري شدند كه از آن ميان مي‌توان به اسناد گزارش‌هاي وزارت امور خارجه آمريكا درباره ايران اشاره كرد كه اكنون صفحات آن صحافي و منتشر شده‌اند.*

علي ططري در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار كرد: با وجود آن كه در راستاي گردآوري اسناد مرتبط با ايران كه در آرشيوهاي خارجي نگهداري مي‌شدند، تهيه اسناد پارلماني از اولويت ويژه‌اي برخوردار بود، از گردآوري و ارايه ساير اسناد مرتبط با ايران ممانعتي به عمل نيامد.

وي با اشاره به اين كه «در اين مسير تلاش شد هرگونه سندي كه با تاريخ معاصر ايران ارتباط يا پيوندي دارد و مي‌تواند به پژوهشگران و دانشجويان تاريخ معاصر ايران كمك كند، گردآوري شود» گفت: مركز اسناد كتابخانه مجلس تاكنون موفق به دستيابي به اسناد بي‌نظيري شده است. اسناد وزارت خارجه آمريكا که به تازگي توانستيم توسط يكي از سندپژوهان و پژوهشگران تاريخ معاصر كپي برخي از این اسناد را به دست آوريم، از اين جمله‌اند.

نويسنده و پژوهشگر تاريخ معاصر ايران توضيح داد: اغلب اين اسناد به مسايل سياسي، اجتماعي، اقتصادي، مباحث صنعت ارتباطات و حمل و نقل و مطبوعات ايران از سال 1945 تا 1950 ميلادي مربوط‌ند و به مناطقي نظير تهران، اصفهان، تبريز و مشهد تعلق دارند.

ططري افزود: دوره تاريخي توليد و گردآوري اين اسناد مصادف با سال‌هاي پاياني جنگ جهاني دوم و طبعاتي‌اند كه اين جنگ براي كشور ايران در پي داشت و ايران را در اشغال بيگانگان قرار داد. به موازات آن جنگ در اين دوره تاريخي در بايگاني كشورمان با كمبود اطلاعات، اسناد و گزارشات داخلي مواجهيم و خلاء اسنادي درباره ايران به ويژه در ارتباط با آمريكا كه به طور مشخص از اين زمان در پي دخالت در امور كشورهاي منطقه به ويژه ايران بودند، مشاهده مي‌شود. با اين اوصاف، اسنادي كه اكنون به دست آمده‌اند، اسنادي‌اند که در مجموعه اسناد آرشيوي داخلي هم‌طراز آن را نداريم.
دبیر شورای ارزیابی اسناد كتابخانه مجلس در پايان بيان كرد: اكنون كپي اين اسناد در قالب صفحات پرينت و صحافي منتشر شده‌اند و پژوهشگران و محققان تاريخ معاصر ايران براي استفاده از مضامين اين مكتوبات مي‌توانند به مركز اسناد كتابخانه مجلس مراجعه كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط