چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۰
ضرورت ترويج فرهنگ‌ وقف و اهداي نسخ به كتابخانه ملي ايران

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران با تاكيد بر اهميت ترويج فرهنگ‌ وقف و اهداي نسخ به كتابخانه ملي ايران گفت: خوشبختانه روند عمومي اهدا، وقف، فروش كتاب و نسخ خطي به كتابخانه ملي در مسير روشني قرار گرفته است._

دكتر اسحق صلاحي در حاشيه مراسم افتتاح نمايشگاه «نهج‌البلاغه و شروح آن در گذر تاريخ» در جمع خبرنگاران گفت: پس از اعلام عمومي كتابخانه ملي ايران در ماه گذشته، اهدا، وقف كتاب و نسخ خطي از سوي عموم افزايش يافته است.

وي ادامه داد: كتابخانه ملي ايران پس از دريافت آثار از سوي عموم، آنها را در كميته قانوني قيمت‌گذاري كرده و در صورت تمايل صاحبان آثار، آنها را خريداري مي‌كند.

صلاحي با اشاره به اينكه ماه گذشته افرادي براي اهداي كتابخانه‌هاي هفت يا چهار هزار منبعي خود به كتابخانه ملي مراجعه كرده‌اند، توضيح داد: خوشبختانه حركت عمومي براي پاسداشت كتاب‌هاي قديمي و نسخ خطي آغاز شده و تنها نگراني‌ ما شناسايي منابع آسيب‌ديده است.

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران درباره آغاز فهرست‌نويسي منابع خريداري شده دوره مشروطه از كشور انگلستان گفت: فهرست‌نويسي مجموعه‌اي از اين منابع به پايان رسيده و اكنون فهرست آنها در وب‌گاه كتابخانه ملي ايران قرار گرفته است. اين اسناد متعلق به دهه نخست قرن بيستم (سال 1900 ميلادي) و مصادف با نهضت مشروطه در ايران است.

وي با تاكيد بر اينكه مطالعه اسناد مشروطه در ساير كشورها فرصت مناسبي براي شناسايي شرايط در جوامع مختلف است، افزود: با مطالعه اين اسناد مي‌توان به وضعيت يك برهه تاريخي از نهضت مشروط و ديدگاه بريتانيا درباره اين نهضت انقلابي پي برد. اين اسناد حاوي نقشه ايران، خليج فارس، جزاير  و گزارش‌هايي از سفارتخانه و كنسولگري بريتانيا در دوره مشروطه است. 

صلاحي با اشاره به اينكه اسناد مشروطه از طريق تعامل محققان ايراني با كتابخانه و آرشيو ملي انگلستان به دست آمده است، افزود: بخشي از اسناد شركت نفت انگلستان در ايران و كشورهاي آسياي ميانه چون هندوستان، پاكستان و افغانستان در اين مجموعه قرار دارد.

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، نكته مهم مطالعه اسناد دوره مشروطه در انگلستان را آشنايي با ديدگاه دشمنان درباره نهضت مشروطه و گزارشات نقشه‌هاي ايران و خليج فارس درباره مرزهاي جنوب شرقي ايران از خرمشهر تا سيستان و بلوچستان برشمرد و توضيح داد: اين منابع بر اساس روال قانوني در اختيار كتابخانه ملي ايران قرار گرفته است. 

وي درباره نمايشگاه نهج‌البلاغه در كتابخانه ملي ايران توضيح داد: كتابخانه ملي ايران علاوه بر نگهداري آثار نهج‌البلاغه به زبان‌هاي فارسي و عربي، ديگر زبان‌ها را نيز در دسترس محققان قرار داده است. البته شروح نهج‌البلاغه به زبان‌هاي فارسي و عربي و تنها برخي از نمونه‌هاي آن در اين نمايشگاه عرضه شده است. 

صلاحي با بيان اينكه وظيفه اصلي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، برپايي نمايشگاه نيست، يادآور شد: ماموريت اصلي اين سازمان ترويج فرهنگ مطالعه براساس منويات مقام معظم رهبري است و برپايي چنين نمايشگاه‌هايي تنها بخشي از فعاليت‌هاي سازمان محسوب مي‌شود. برنامه‌اي براي برپايي نمايشگاه صحيفه سجاديه، گفتار امام حسين (ع) و نهج‌الفصاحه در دستور برنامه‌هاي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران در آينده نزديك قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها