معاون سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران در حاشيه برپايي مراسم افتتاح نمايشگاه «نهجالبلاغه و شروح آن در گذر تاريخ» به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) گفت: نسخه خطي نهجالبلاغه به شيوه نسخ محمدبنابيالقاسم بنموسي بن خليل به سال 521 كتابت شده و به لحاظ قدمت تاريخي، دومين نسخه پرقدمت محسوب ميشود.
دكتر حبيبالله عظيمي ادامه داد: اين نسخه خطي سال گذشته توسط كتابخانه ملي ايران خريداري شد و اكنون در نمايشگاه به بازديد عموم گذاشته شده است.
عظيمي يادآور شد: تعداد نهجالبلاغههاي موجود در قالب نسخ خطي كتابخانه ملي محدود است و اكنون يازده نسخه خطي و چاپسنگي اين نهجالبلاغهها در نمايشگاه «نهجالبلاغه و شروح آن در گذر تاريخ» به نمايش گذاشته شده است.
وي درباره ديگر نسخ خطي و چاپ سنگي موجود در اين نمايشگاه توضيح داد: نهجالبلاغه چاپ سنگي كتابت محمدجعفر قراچه داغي، نهجالبلاغه چاپ سنگي گردآوري شريف رضوي، نهجالبلاغه سيدرضي كاتب يوسفبن عباسالمرندي و نهجالبلاغه به تصحيح محمد خوانساري از جمله مهمترين نسخ خطي و چاپ سنگي در اين حوزه محسوب ميشوند كه در نمايشگاه نيز ارايه شدهاند.
عظيمي اظهار كرد: برخي از اين نهجالبلاغههاي چاپ سنگي و خطي در سازمان اسناد با شرايط ويژه و مناسب نگهداري ميشوند.
نمايشگاه «نهجالبلاغه و شروح آن در گذر تاريخ» صبح امروز( 26 مرداد) در سازمان اسناد و كتابخانه ملي گشايش يافت و تا پايان ماه رمضان
(10 شهريور) برپاست.
چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۸
نظر شما