به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، مقدمه اين كتاب به قلم مولف، اينگونه آغاز شده است: «افسانهها و قصههاي كهن، گوشههاي اسرارآميز و رازآلود جهان هستي هستند. گوشههايي غريب و بسي ژرف و با رنگي از جادو خيال درآميخته. اين افسانهها آيينه دردها و رنجهاي انسانهايي است كه در حاشيه كوير زيستهاند و در دامان طبيعتي نه چندان سخاوتمند، دست به آسمان داشتهاند به اميد باريدن و چشم در انتظار باروري دشتها براي رستن.»
فراهانی در مقدمه این کتاب میافزاید:« اين افسانهها يادگار دستهايي است پر از پينه كه ذره ذره خاک را در تلاشي عبث براي بودن و زيستن كاويدهاند. زنان در آنسوي درهاي فراموشي و تنهايي، در فضايي تاريک و نمور خانههاي گلي و دختران در پشت دارهاي قالي نقش در نقش در كار بافتههاي رنج خويش. به هر روي، افسانهها تاريخ شيفتگي و باروري جوامعي است كه از دردها پرند و انباسته و در دنياي اثيري و پر از وهم و جادو زيستهاند.»
در بخشي از مقدمه درويشيان بر اين كتاب هم آمده است: «در افسانهها، نمونههاي كلي از خصلتهاي عمومي انسان ارايه ميشود و قلب زندگي در آنها، در تپش است. پيروزي راستي بر كژي و دروغ، مبارزه نيكي با بدي، تحمل و بردباري، پيروزي ستمديدگان بر ستمگران، رسوايي بدكاران و فريبكاران از جمله مضامين اين افسانههاست...»
داستان «يك دل و دو دل» اين كتاب اينگونه آغاز شده است: «دو برادر بودند كه اسم يكي از آنها يكدل بود و ديگري دو دل. پدر اين بچهها مرده بود و مادرشان سرپرستي آنان را بر عهده داشت. مادرشان هم با چرخريسي و پلهريسي بچهها را بزرگ كرد. يك روز ديگر خسته شده بود و به بچهها گفت: چرا همهاش بايد من كار كنم و بدهم شما بخوريد؟...»
«درويش و شهر سنگي»، «ته ليشته خانم»، «كدو به در»، «آبتول»، «مرغ چيني»، «شهر طلا»، «دختر نارنج»، «اهمن و بهمن»، «ساده لوح»، و «سنگ صبور»، نام برخي از داستانهاي اين كتابند.
در پايان اين كتاب واژهنامهاي حاوي برخي از لغات و اصطلاحات به گويش مردم فراهان كه در متن استفاده شدهاند، به چاپ رسيده است.
كتاب «افسانههاي فراهان» تا به حال به زبانهاي لهستاني و مجاري ترجمه شده است.
«افسانههاي فراهان»، تابستان امسال (90)، به شمارگان دو هزار نسخه از سوي انتشارات «آواي كلار» منتشر شد.
اين كتاب 310 صفحهاي با قيمت 6 هزار تومان ارايه ميشود.
فراهاني از فعالان عرصه هنر و موسيقي و متولد سال 1346 فراهان است.
«برگزيده آثار استاد غلامحسين بيگجهخاني»، «تك درخت آوانگاري آثار استاد اسماعيل نواب صفا»و «شبچراغ» (مجموعه بيست قطعه و تمرين براي تار و سهتار)، از جمله كتابهاي منتشر شده وي به شمار ميآيند.
فراهاني آثار ديگري نيز در زمينه موسيقي و ادبيات در حال انتشار دارد.
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۵
نظر شما