چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۲
نگاهي به وضعيت سياسي، اجتماعي و فرهنگي تركيه

مركز مطالعات راهبردي و فرهنگي بين‌المللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي كتاب «جريان‌شناسي تحولات، روندها و موقعيت جريان‌هاي فكري ـ فرهنگي تركيه» را منتشر كرد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع‌رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، مركز مطالعات راهبردي و فرهنگي بين‌المللي، گزارش پژوهشي «جريان‌شناسي تحولات، روندها و موقعيت جريان‌هاي فكري ـ فرهنگي تركيه» را كه از سوي رايزني فرهنگي ايران در تركيه تهيه شده بود، با هدف بهره‌مندي علاقه‌مندان ايراني از مسايل تركيه منتشر كرد.

اين مجموعه در دو فصل مجزا روند جريان‌هاي فكري و فرهنگي تركيه را مطالعه و بررسي مي‌كند. فصل نخست اين كتاب، ابتدا ريشه‌ها و سوابق پنج جريان مهم فكري حاكم بر جامعه تركيه در دهه‌هاي گذشته، يعني غرب‌گرايي، سكولاريسم، مليت‌گرايي(پان تركيسم)، اسلام‌گرايي و آتاترك‌گرايي بررسي و كنكاش مي‌كند، سپس با توجه به تحولات سال‌هاي گذشته در تركيه، وضعيت جديد اين جريانات و آخرين رويكردهاي جاري در فضاي حاكم بر اين كشور را به طور مختصر مي‌كاود.

در فصل دوم، ابتدا مبحثي درباره سياست فرهنگي و محورهاي اصلي سياست فرهنگي در دوران جمهوري در تركيه مطرح مي‌شود. سپس وظايف و مسوليت‌هاي نقش‌آفرينان اين عرصه يعني وزارت‌خانه‌ها، نهادها و سازمان‌هاي فعال در سياست فرهنگي تركيه تشريح مي‌شوند. در پايان، ابعاد و نتايج حاصل از سياست فرهنگي تركيه كه در حركت‌ها و جريان‌هاي مهم آموزشي، فلسفي، حقوقي، هنري، ادبي و اجتماعي تجلي يافته‌اند، بررسي مي‌شوند.

مركز مطالعات فرهنگي و بين‌المللي كتاب «جريان‌شناسي تحولات، روندها و موقعيت جريان‌هاي فكري ـ فرهنگي تركيه» را در شمارگان محدود و 164صفحه به عنوان اثري جديد و حاوي نگاهي نو به آخرين تحولات فرهنگي تركيه در اختيار مسوولان، صاحب‌نظران و علاقه‌مندان مسايل تركيه قرار داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها