مركز مطالعات راهبردي و فرهنگي بينالمللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي كتاب «جريانشناسي تحولات، روندها و موقعيت جريانهاي فكري ـ فرهنگي تركيه» را منتشر كرد.
اين مجموعه در دو فصل مجزا روند جريانهاي فكري و فرهنگي تركيه را مطالعه و بررسي ميكند. فصل نخست اين كتاب، ابتدا ريشهها و سوابق پنج جريان مهم فكري حاكم بر جامعه تركيه در دهههاي گذشته، يعني غربگرايي، سكولاريسم، مليتگرايي(پان تركيسم)، اسلامگرايي و آتاتركگرايي بررسي و كنكاش ميكند، سپس با توجه به تحولات سالهاي گذشته در تركيه، وضعيت جديد اين جريانات و آخرين رويكردهاي جاري در فضاي حاكم بر اين كشور را به طور مختصر ميكاود.
در فصل دوم، ابتدا مبحثي درباره سياست فرهنگي و محورهاي اصلي سياست فرهنگي در دوران جمهوري در تركيه مطرح ميشود. سپس وظايف و مسوليتهاي نقشآفرينان اين عرصه يعني وزارتخانهها، نهادها و سازمانهاي فعال در سياست فرهنگي تركيه تشريح ميشوند. در پايان، ابعاد و نتايج حاصل از سياست فرهنگي تركيه كه در حركتها و جريانهاي مهم آموزشي، فلسفي، حقوقي، هنري، ادبي و اجتماعي تجلي يافتهاند، بررسي ميشوند.
مركز مطالعات فرهنگي و بينالمللي كتاب «جريانشناسي تحولات، روندها و موقعيت جريانهاي فكري ـ فرهنگي تركيه» را در شمارگان محدود و 164صفحه به عنوان اثري جديد و حاوي نگاهي نو به آخرين تحولات فرهنگي تركيه در اختيار مسوولان، صاحبنظران و علاقهمندان مسايل تركيه قرار داده است.
نظر شما