به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از روابط عمومی معاونت امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهمن دری مميزي کتاب را از بديهیات دانست و افزود: هر انساني در آداب و رسوم و سنتهاي خود كه از آن به عنوان «فرهنگ» نام ميبريم، قائل به مميزي است اما مميزي کتاب بايد به دور از كج سليقگي و صرفا بر مدار قانون مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي اعمال شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر قرار شود كه در هيأتهاي نظارت ما به فلان كتاب يا نحوه مميزي اثر فلان نويسنده بپردازيم، كاملا با موضوع مميزي سطحي برخورد كردهايم و اساسا راه به جایي نخواهيم برد اما اگر محورهاي اساسي را به همراه نمونههایي از آن مورد توجه قرار دهيم ناشران و نويسندگان و پديدآورندگان نقشه راه خواهند داشت.
دری با تاکید براینکه بايد فرصت لازم را براي برخي از ناشران كه ناآگاهانه دچار كجانديشي شدهاند و درصدد اصلاح مسير پيشين خود هستند فراهم آوریم، اضافه کرد: از مهمترين محورهايي كه هيأتهاي نظارت بر كتاب بايد در حوزه چاپ و انتشار كتاب به آن بپردارند، اغراض سياسي است كه در جامه فرهنگي و در قالب كتاب بروز مييابد.
معاون امورفرهنگی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در دیدار اخيرشان با مسوولان حوزه کتاب که فرمودند «گاهي در بازار كتاب كارهايي به ظاهر فرهنگي ولي با مقاصد سياسي انحرافي ديده ميشوند كه بايد به اين موضوع توجه جديتري شود.» خاطرنشان کرد: از همينرو آنچه هياتهاي نظارت به آن بايد اهتمام جدي كنند، در سه بخش ديني، اخلاقي و سياسي قرار دارد.
وی عرفانهاي غير ديني و الحادي و دامن زدن به خرافه و جريانهاي انحرافي و بدعتآميز٬ تخريب حاكميت ديني و مباني مشروعيت نظام جمهوري اسلامي ايران و ترويج سكولاريسم و جدايي دين از سياست٬ احياي جريانات و نحلههاي مرده سياسي مانند ماركسيسم و تحقير و توهين به روحانيت را از مصادیق این بخشها عنوان کرد و ادامه داد: تخريب تاريخ معاصر با رويكرد تطهير جريانهای سلطنتطلبانه٬ تخريب چهره عناصر مذهبي و قومي٬الگوسازي و شخصيت پردازي چهرههاي معارض٬ ترويج ابتذال و مسايل جنسي و بيبند و باري اخلاقي از دیگر مواردی است که در هیات نظارت به جلوگیری از انتشار آن توجه خواهد شد.
به گفته دري براي دو هيات نظارت بزرگسال و كودک و نوجوان دستور جلساتي بر حسب اولويتها تهيه شده است كه بر اين اساس به جاي پرداختن به مصاديق به محورها و موضوعات مهم توجه خواهد شد.
دری در پایان اظهار امیدواری کرد که بتوانیم با حمايت از انتشار كتابهاي ارزشمند، مفيد و مناسب و ترويج انتشار كتابهاي فاخر٬بازار كتاب را به منزلت و جايگاهي درخور ارتقا دهيم.
یکشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۳
نظر شما