دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، ضمن تقدير از كساني كه در سالهاي اخير به ترجمه قرآنكريم از زبان عربي به فارسي پرداختهاند، گفت: در ميان ترجمهها جديدي كه از قرآنكريم شده است، ترجمه حدادعادل تا حدود بسيار زيادي موفق بوده است و توانسته برخي از نقايص كارهاي گذشته را مرتفع سازد./
وي با اشاره به اين كه ترجمه قرآن كريم به زبانهاي زنده دنيا بهطور شايسته و به گونهاي صورت نگرفته است كه بتواند معاني و مفاهيم كلام وحي را براي كساني كه به زباني غير از عربي تكلم ميكنند، انتقال دهد، افزود: ترجمههاي قرآن كريم به ويژه به زبانهاي انگليسي و فرانسوي نتوانستهاند حق مطلب را ادا كنند و كساني كه با زبان عربي آشنايي ندارند، نميتوانند آن طوري كه يك عرب زبان به مفاهيم آيات كلامالله مجيد دسترسي دارد، از مطالب قرآن كريم بهرهمند شود.
وي ادامه داد: در گذشته كسي كه ميخواست با قرآن و به طور كلي علوم اسلامي آشنا شود، به يادگيري زبان عربي ميپرداخت كه البته هنوز هم اين بهترين راه براي درك مفاهيم و معاني قرآن كريم است، چرا كه زبان عربي به دليل ابعاد عظيمي كه دارد، توانسته رابطه خوبي بين خواننده و كلام وحي برقرار كند.
آيتالله محمدعلي تسخيري درباره برپايي نوزدهمين دوره نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم گفت: با توجه به تحولات منطقه و بيداري كشورهاي مسلمان، امسال نمايشگاه قرآن حال و هواي ويژهاي دارد و باعث شده اين نمايشگاه رويكرد جديدي به اين تحولات داشته باشد و ما بايد بسيار تلاش كنيم تا فرهنگ قرآني در سراسر منطقه و جهان گسترش يابد.
معناي تحول در علوم انساني
حجتالاسلام دكتر علي اكبر رشاد، عضو شوراي عالي انقلاب، در مراسم افتتاحيه بخش تحول علوم انساني قرآن بنيان، در نمايشگاه بينالمللي قرآنكريم با اشاره به موضوع و نقش توليد مباني علوم انساني تاكيد كرد: اين موضوع به معناي تعطيلي برخي از رشتههاي علوم انساني نيست.
وي ادامه داد: در يك نگاه، مباني را ميتوان به سه دسته مباني «قريبه»، «بسيطه» و «بعيده» تقسيمبندي كرد و به عبارت فارسي ميتوان از آنها به مباني نزديك، پيشانگاره و فراپيشانگاره نام برد.
حجتالاسلام دكتر رشاد عنوان كرد: متاسفانه برخي از مسوولان، تحول در علوم انساني را به معناي تعطيل كردن برخي از رشتههاي دانشگاهي ميدانند و برخي از معاندين نيز از آن به نقلي شدن و روايي شدن تعبير ميكنند كه هر دو نگاه اشتباه است.
وي با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري در بحث تحول علوم انساني بر پايه آموزههاي قرآني گفت: بهترين دليل بر امكان وجود علم ديني، وجود دانشهاي مشابه مانند علم فقه و علم اصول است كه با محور قرآن كريم ايجاد شدهاند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي يادآور شد: با وجود تاكيدات حكيمانه رهبر فرزانه انقلاب، دستگاهها و نهادهاي مختلف كشور در اين باره همكاري لازم را ندارند، در حالي كه نظريات، مقالات و كتابهاي بسياري از علماي مانند علامه جوادي آملي بايد به زبانهاي مختلف ترجمه و به محافل و نشريات علمي جهان ارسال شوند تا افق جديدي را بر روي دانشمندان جهان باز كند.
دهه تمدنسازی با محور قرآن كریم
ريیس نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآنكریم در مراسم افتتاحیه بخش تحول علوم انسانی از دهه چهارم انقلاب اسلامی به عنوان دهه تمدن ساز با محور قرآن کریم یاد کرد.
حجتالاسلام حمید محمدی بیان كرد: در بخش تحول علوم انسانی قرآن بنیان، شصت نشست تخصصی برنامهریزی شدهاند، پانزده موسسه در این حوزه معرفی میشوند و ویژهنامههایی كه دربردارنده مطالب طرح شده در سه زبان فارسی، عربی و انگلیسیاند منتشر خواهند شد.
ريیس مركز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی كشور اظهار كرد: اگر مبانی دانشهای قرآن بنیان استخراج شود، به يقين در جهان اسلام به گفتوگوی قالب و امری غیرقابل انكار تبدیل میشود. بنابراين، ضروری است كه بر سه حوزه هستیشناسی، ارتباطات اجتماعی و سیاسی و مسايل مستحدثه با محور قرآن كریم متمركز شویم.
نوزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم از پنجشنبه(6 مرداد) تا جمعه(4 شهريور) در مصلاي امام خميني(ره) تهران برپاست.
نظر شما