یکشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۰
«وصيت مازاد بر ثلث» در بازار كتاب

آيا كسي م‍‌‍ی‌تواند همه اموال خود را برای زمان بعد از فوتش به ديگری تمليك كند؟ اين سؤالی است كه حسين بني‌اسدی درپ‍ی توضيح و شرح آن با تكيه بر مبانی حقوق اسلامی و قانون مدنی جمهوری اسلامی ايران در كتاب «وصيت مازاد بر ثلث» است./

به گزارش خبرگزاری كتاب ايران(ايبنا)، قواعد مربوط به ارث و وصيت كه ارتباط به هم پيوسته‌ای دارند و در دوره‌های گذشته تاريخ هم كه بشر زندگی اجتماعی خود را با تشكيل خانواده شروع كرد و برای خود اموال و مالكيت شخصی فراهم ساخت، مطرح بودند. دو مقوله «ارث و وصيت» دارای يك ويژگی مشتركند، مبني بر اين كه اداره و سلطه انسان‌ها را بر اموال و نزديكانشان به زمان بعد از مرگ نيز گسترش می‌دهند.

در ابتدا به نظر می‌رسد همانطور كه انسان در زمان حيات خود می‌تواند در دارايی خويش همه گونه تصرف و آن‌ را خواه در مقابل عوض و خواه رايگان به ديگری تمليك كند، در تمليك اموال خود برای زمان پس از فوت هم آزاد و مختار است، اما شارع مقدس اسلام و قانونگذار ايران، اين آزادی وصيت كننده را نسبت به تصرفات بعد از فوت محدود كرده، به اين نحو كه وصيت‌كننده فقط می‌تواند تا ميزان يك سوم (ثلث) دارايی خود را وصيت كند.

از همين رو، نويسنده در خلال مطالب اين كتاب تلاش می‌كند شرايط وصيت بيش از يك سوم اموال را با تكيه بر مبانی حقوق اسلامی و قانون مدنی جمهوری اسلامی ايران بررسی و شاخه‌های مختلف اين موضوع را تجزيه و تحليل كند.

اين كتاب كه دكتر محمدجواد شريعت باقری، معاون آموزش و پژوهش ديوان عدالت اداری، مقدمه‌ای كوتاه برای آن نوشته است، از سه فصل كلی و شش بخش تشكيل شده و از ويژگی‌های آن، نگاه جانبی نويسنده به فقه اهل سنت و قوانين رايج در برخی كشورهای عربی اعم از مصر و سوريه در اين باره است.

كتاب «وصيت زائد بر ثلث» نوشته حسين بنی‌اسدی در 156 صفحه و قيمت 30 هزار ريال توسط مؤسسه فرهنگی و انتشاراتی «نگاه بينه» منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها