پنجشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۰
علماي كربلا، مكتوبي ديگر از عاشورا‌پژوه عراقي

عاشورا‌پژوه عراقي كه بيش از 56 اثر منتشر شده درباره موضوعات گوناگون كربلا از شهادت امام حسين(ع) تاكنون در بر دارد، مجموعه دو جلدي «علماي كربلا» را از جمله آثار در دست چاپش نام برد._

دكتر «سيدهادي سلمان آل طعمه» از ساكنان شهر كربلا كه چند روزي را در ايران به سر مي‌برد، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) اظهار كرد: با وجود آثار گوناگوني كه درباره كربلا نوشته‌ شده‌اند، همچنان موضوعات و مسايل متعددي درباره اين شهر، حوادث تاريخي، سياسي، اماكن، جمعيت‌شناسي و ... باقي مانده‌اند. 

اين كربلا ‌پژوه عراقي با اشاره به اين كه آثار متعددي را در زمينه مدارس علمي، علما، شاعران، كتابخانه‌ها، آداب و رسوم، خوراكي‌ها، خانواده‌هاي كربلا، مشاهير مدفون در كربلا، حكاياتي از كربلا و ... نوشته است گفت: حدود 40 اثر ديگر درباره كربلا به رشته تحرير درآورده‌ام كه براي انتشار آنها نيازمند حمايت افراد علاقه‌مند به اين عرصه‌ام.

اين نويسنده عرب كه تسلط فراواني بر زبان فارسي دارد و علما، شعرا و مولفان ايراني را به خوبي مي‌شناسد، با اشاره به اين كه برخي از آثار وي با همكاري تعدادي از ايرانيان در اين كشور در حال چاپ و نشرند، تصريح كرد: از اين ميان مي‌توان كتاب دو جلدي «علماي كربلا» را نام برد كه موسسه‌اي در قم عهده‌دار نشر آن شده است. 

دكتر آل طعمه مجموعه سه جلدي «مخطوطات كربلا» و كتاب «حوادث سياسي كربلا» را از ديگر تاليفاتش نام برد كه همچنان چاپ نشده باقي مانده‌اند.  

از جمله آثار اين كربلا ‌پژوه بزرگ جهان می‌توان به تراث کربلاء، مخطوطات کربلاء، کربلاء فی الذاکره، دليل کربلاء المقدسه، صحافه کربلاء و ... اشاره کرد.

معالم أنساب الطالبيين فی شرح كتاب سر الأنساب العلويه لأبی نصر البخاری، شرح ‏و‏ حاشيه‏ عبدالجواد كليد دار آل طعمه(۱۸۹۰-۱۹۵۹ م)؛ باتحقيق سلمان هادی آل طعمه(۱۹۳۵) و نیز ديوان المدح و الرثاء فی محمد و آل بيته النجباء که یک مرثيه‌‏سرايی است، از دیگر آثار اويند.

کتاب «حرم‌های مطهر و میراث کربلا» آل طعمه نيز به فارسی ترجمه شده‌ است. وي پنجمين نفر از خاندان آل طعمه است که در این حوزه قلم مي‌زند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط