دهبزرگی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: بهترین وسیله برای رواج و اشاعه فرهنگ، کتاب است اما متاسفانه از این گنجینه ارزشمند چندان که باید استفاده نمیکنیم.
وی با تاکید بر ضرورت آشنایی با کتاب در دوران مدرسه توضیح داد: در نظام آموزشی ما تنها به کتابهای درسی و کمک درسی توجه میشود و هیچ تعریفی از کتابهای غیر درسی برای دانشآموزان ارایه نمیدهیم. همچنین هیچ فرصتی برای مطالعه آثاری از این دست را برای آنها فراهم نمیآوريم.
این شاعر ادامه داد: اگر دانشآموزان در نخستین ارتباطها و آشناییهایشان با کتاب، از آثار غیردرسی نیز اطلاع یابند و فرصتی برای مطالعه این آثار پیدا کنند، شاهد رواج و گسترش کتابخوانی در میان آنان خواهيم بود.
وی به کتابخانههای مدارس اشاره و تشریح کرد: متاسفانه بسیاری از مدرسههای ما از داشتن کتابخانهای مناسب محروم اند. همچنین در دیگر مدارس نیز اگر کتابخانهای موجود باشد، بیشتر جنبه تزئینی دارد و برخي از مسوولان مدارس ترجیح میدهند کتابها در کتابخانههای آنها همواره سالم باقی بماند تا اینکه توسط مخاطبان به کار گرفته شود!
دهبزرگی تاکید کرد: بنابراین نخستین اقدام برای رواج فرهنگ کتابخوانی باید از مدارس آغاز شود تا شاهد نهادینه شدن این فرهنگ در میان افراد جامعه باشیم.
وی در ادامه بر اهمیت معرفی کتاب تاکید کرد و گفت: رسانههای مکتوب و تصویری از مهمترین منابع برای معرفی و تبلیغ کتاب به حساب میآیند. اما متاسفانه در این زمینه کار چندانی از سوی آنها صورت نمیگیرد.
این شاعر در پایان یادآور شد: ابتدا باید از طریق رسانهها آثار منتشر شده هر هفته یا هر ماه را معرفی کنیم تا در اختیار مخاطبان قرار گیرند و پس از آن به نقد و بررسی این آثار و معرفی بیشتر آنها بپردازیم.
مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای، صبح چهارشنبه هفته گذشته (۲۹ تیر) در دیدار جمع کثیری از کتابداران، جایگاه مطالعه و شمارگان کتابها را برای کشوری چون ایران ناکافی دانسته و خواستار همت بیشتر همه مسوولان برای نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی در کشور شدند.
پنجشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۹
نظر شما