پنجشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰
چينی‌فروشان: آذريزدی نقطه آغاز ادبيات كودك و نوجوان ايران بود

مديرعامل سابق كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان،آذريزدي را، آذر ادبيات كودك و نوجوان ناميد و در اينباره گفت: در دوره‌هايي كه اين حوزه نياز به آتش افروخته‌اي داشت، آذريزدي اين آذر را برافروخت و ديگران راه او را ادامه دادند./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، محسن چيني‌فروشان در دومين يادواره پدر ادبيات نوين كودك و نوجوان، درباره ويژگي شاخص مهدي آذريزدي گفت: در دوره‌اي كه ادبيات نوپاي كودك و نوجوان نياز به آتش افروخته‌اي داشت، آذريزدي اين «آذر» را برافروخت و ديگران راه او را ادامه دادند.
سال 1335 به لحاظ سياسي و اجتماعي، برهه خاصي محسوب مي‌شود. رژيم، برنامه‌هايي چون دوره‌هاي پيشاهنگي و هلال احمر را براي نوجوانان و جوانان برگزار مي‌كرد و كاخ جوانان تأسيس ‌شد و آذر به دليل فطرت پاك و علاقه‌هاي مذهبي نياز به فعاليت در اين فضا را احساس كرد.

وي در ادامه افزود: آذريزدي به اين نتيجه رسيده بود كه با وجود افزايش كارهاي ترجمه در بازار كتاب، هنوز هم خلاهايي در زمينه ادبيات كودكان و نوجوانان وجود دارد و به همين دليل با تكيه بر ادبيات كهن و ميراث فرهنگي‌مان، نوشتن براي كودكان را آغاز كرد.

چيني‌فروشان با بيان اينكه «آذر» نقطه آغاز و برجسته‌ ادبيات كودك و نوجوان ايران است، توجه به ويژگي‌هاي شخصيتي او را براي نويسندگان جوان ضروري دانست. او دلايل محبوبيت آذريزدي را اين‌گونه برشمرد: آذريزدي با ساده‌نويسي، توجه به مخاطب، پيدا كردن مخاطب، تناسب مخاطب و كتاب و در نظر گرفتن زمان تأليف، آثارش را مي‌نوشت. كارهاي او از دل برمي‌خواست و به همين دليل لاجرم بر دل مي‌نشست. آثار آذريزدي كهنه نمي‌شوند چون برگرفته از فطرت او هستند و زبان اين آثار زبان خود مردم است.

مديرعامل سابق كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، در ادامه افزود: يكي ديگر از دلايلي كه «آذر» را متمايز مي‌كند،؛ ويژگي‌هاي شخصيتي اوست. آذريزدي به دنبال تصنع نبود. هميشه خودش بود و بنابراين به دل مي‌نشست. او به دنبال تكنيك و پيچيده كردن موضوعات نبود. البته من استفاده از تكنيك‌هاي داستان‌نويسي را رد نمي‌كنم؛ اما آذر زياد به قلمش فشار نمي‌آورد. به دنبال صحنه‌پردازي و پرداخت شخصيت نبود؛ اما هرجا لازم بود از اين شيوه‌ها استفاده مي‌كرد.

چيني‌فروشان درباره ديگر ويژگي‌هاي شخصيتي مهدي آذريزدي گفت: اين بود كه با وجود سن و سالش، بسيار به‌روز بود. مجلات روز را مي‌خريد و در هشتاد و جند سالگي هم نوجو و در اين اواخر به شدت مبهوت دنياي صفر و يك شده بود. پشتكار عجيبي داشت. هميشه مي‌گفت بيش از آنچه تاكنون از من منتشر شده نوشته دارم. دوستدار واقعي بچه‌ها بود. اگر اين ويژگي را نداشت، «آذريزدي» نمي‌شد. 

وي به مسوولان بنياد مهدي آذريزدي پيشنهاد كرد با توجه به موقعيت توريستي شهر يزد از امكانات خود براي معرفي آذريزدي استفاده كنند. او در اين‌باره گفت: من توصيه مي‌كنم براي اينكه مردم با اين چهره ادبي شهر يزد آشنا شوند، خانه آذريزدي به موزه تبديل شود. برگزاري برنامه‌هايي چون شب‌هاي قصه‌گويي، بنيان‌گذاري جايزه‌ كتاب سال آذر يا مسابقه‌اي با نام او نيز از جمله اقداماتي است كه مي‌تواند به شناخت اين نويسنده بزرگ كمك كند.

دومين بزرگداشت مهدي آذريزدي با همكاري دبيرخانه‌ دائمي بنياد آذر و معاونت امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران عصر روز گذشته ـ سه‌شنبه 21 تيرماه ـ در خانه‌ فرهنگ گل‌ها برگزار شد.

در اين آيين تني چند از نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان و برخي از مسوولان استان يزد حضور داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط