چهارشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۷
سرنوشت بشر را قلم‌ها رقم می‌زنند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم بزرگداشت پانزده نام‌آور فقید فرهنگی کشور، با اشاره به اهميت كسب علم و دانش و نقش پررنگ عالمان در فرهنگ و تمدن‌سازي، گفت: عالمان منشا تحولات بشرند و سرنوشت بشر را قلم‌ها رقم مي‌زنند./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم بزرگداشت پانزده نام‌آور فقيد فرهنگی کشور، عصر سه‌شنبه (21 تیر ماه) با حضور دكتر سید محمدحسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر فريدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی، حجت الاسلام سید مصطفی محقق داماد، ريیس هیات مدیره بنیاد موقوفات، حجت‌الاسلام محمدجواد ادبی، رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، مهندس مسعود زریبافان، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران و خانواده‌های مفاخر فرهنگي کشور و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور برگزار شد.

در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با خوش‌آمدگویی به خانواده‌های مفاخر فرهنگی، گفت: در بزرگداشت عالمان اندیشه به جز از علم و دانش نمی‌توان سخن گفت و افتخار اسلام این است که به مفاخر عنایت دارد و نزولش همراه با قلم و كتاب بوده است.

سيد محمد حسيني افزود: توصیه پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) بر کتابت و کسب فضیلت بوده و همواره اصحاب خود را دعوت به کتابت علم و قید و بندهای آن داشتند. علم گریز پاست و دانش باید ثبت شود تا برای آیندگان باقی بماند و رسالت بزرگان جز با مرارت و رنج علمای علم و دین حاصل نشده است.

حسینی، نگارش مجموعه‌های فراوان در حوزه‌های مختلف علمی و دینی کشور را نتیجه سخت كوشي بزرگان علمی کشور دانست و افزود: ايران در عرصه جهاني سربلند است چراکه سرمایه پایان‌ناپذیری از آثار ستارگان علمی کشور خود را در اختیار دارد. گرامیداشت نام بزرگان و احیاء آثار آنها، رمز و راز موفقیت به ویژه برای نسل جوان کشور محسوب می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عامل اصلی موفقیت مفاخر علمی کشور را علاوه بر نبوغ و استعداد، تلاش و سخت‌کوشی دانست و یادآور شد: این افراد در زندگی خود از تعلقات دنیوی دست کشیده و تمام تلاش و تمرکز خود را برای کسب دانش و انتقال آن به دیگران گذاشتند.

وی در ادامه افزود: شخصیتی چون شهید اول در طول یک هفته اي كه در زندان سپري كرد،‌ کتابی با عنوان «لمعه» نوشت که بعدها به عنوان منبع درسی دانشگاهی مورد استفاده قرار گرفت و شهید ثانی نيز شرحی بر آن کتاب نوشت.

حسینی یادآور شد: استاد شهيد مطهری علم دین را نافع و سودمند برای اسلام و مسلمانان می‌دانست. شخصیت‌هایی چون دکتر گرجی که در شرايط سخت تحصیل کرده و به درجه اجتهاد رسیدند، سال‌ها منشا خدمت شدند، کتاب نوشتند و شاگردان بسیاری تربیت کردند یا شهید شهریاری که در حوزه علوم هسته‌ای، منشا خدمت به جامعه شد.

وی با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر اهالی فرهنگي کشور به مفاخر حوزه‌هاي مختلف علمي و ديني، گفت: ایران از گذشته تاکنون بزرگان بسیاری در حوزه‌های مختلف علمی و دینی تربيت كرده است. خوشبختانه کارگروه هنر سفرهای استانی توجه ويژه‌اي به مفاخر شهرها دارد. هر شهری برای شناساندن مفاخر فرهنگی خود نيازمند شناسنامه فرهنگی مفاخر خود است و متاسفانه طرح شناسنامه دار شدن شهرها هنوز صورت نگرفته و بسیاری از افراد حتی در شهر خود مفاخرشان را نمی‌شناسند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی يادآور شد: از دو سال گذشته طرحي براي شناساندن مفاخر فرهنگي به صورت نگارش كتاب و فيلم‌سازي از سوي وزارت ارشاد اجرا شده است. اكنون معرفي شخصيت‌هايي چون میرزا احمد نیريزی، کاتب قرآن کریم، طالب آملی، سعید العلما، مرحوم دشتی، نصرالله مردانی، قیصر امین‌پور، عطار، خیام و ... در اولويت قرار گرفته‌اند.

حسینی با تاکید بر اهمیت تاسيس موزه‌ براي بزرگان و مفاخر شهرها گفت: متاسفانه در این حوزه نیز کمبود جدی در كشور وجود دارد، گرامیداشت مفاخر فرهنگي روحیه اعتماد به نفس، خودباوری و سربلندی مردم ایران را افزایش می‌دهد. ایران در گذشته دارای علمایی چون ابن سینا بوده که آثارشان در غرب، قرن‌ها تدریس شده و اين روند مي‌تواند ادامه داشته باشد و جوانان ایرانی حرف اول علم را در جهان بزنند.

همچنین حجت‌الاسلام محمدجواد ادبی، رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور عنوان کرد: در دوره جدید فعالیت‌های اين انجمن، ديدگاه متفاوت و جریان نويني در پاسداشت مفاخر به بار نشسته است. هدف انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، تجميع اهل دل، علمای متحبر و پاسداشت مفاخر مرزو بوم ايران زمين است.

به گفته ادبي، شهیدان و فقیدان فرهنگي ايران كه سال گذشته فقدان آنها را تجربه كرديم،‌ میراث ارزنده علمی و فرهنگی کشور محسوب مي‌شوند و بايد مورد قدرداني متوليان فرهنگي قرار گيرند.

در اين مراسم از خانواده‌هاي ابوالقاسم گرجي، محمود روح‌الاميني، ايرج افشار، محمد بهمن بيگي، مجيد شهرياري، شمس آل احمد، علي‌محمد حق‌شناس، جليل اخوان زنجاني، رحيم رضازاده ملک، کاظم برگ نيسي، علي موسوي بهبهاني، عنايت الله رضا، پريرخ دادستان، آلينوش طريان و کارو لوکاس تقدير شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها