مولف كتاب «خريد و فروش و پيوند اعضا از ديدگاه فقه و حقوق» كه از پژوهشگران مسايل اجتماعي از زاويه فقهي و حقوقي است، ميكوشد با بررسي وضعيت پزشكي انسانهاي بيمار، محتضر يا مجرمان محكوم به اعدام، راههايي قانوني و عملي براي اهداي عضو و حيات مجدد آنان را بيان كند._
وي افزود: با نگارش اين اثر ميخواهم از اهداي عضو از نظر حقوقي و فقهي تبيين صحيحي كنم. آموزهها و پندارهاي نادرست بايد با رهنمودهاي درست ديني تصحيح شوند.
قاضي ديوان عدالت كشور با تاكيد بر اين كه تا زماني تاليفات و پژوهشهاي مناسبي انجام نگيرند و نتايج آن براي مردم جامعه بازگو نشود، فرهنگسازي خوبي در اين باره صورت نخواهد گرفت، عنوان داشت: ميزان پيوند اعضا در كشورهاي پيشرفته در حد بالايي است، در حالي كه ما با مشكلات متعدد در اين باره و كاهش اعضاي اهدايي براي بيماران نيازمند، مواجهيم. در اين بررسي به اين نتيجه دست يافتم كه به تصحيح باورهاي ناصحيح نيازمنديم.
سيدحسيني تصريح كرد: در نگارش اين كتاب كوشيدم به نحوي مسايل پزشكي را بيان كنم كه مردم جامعه متقاعد شوند افرادي كه دچار مرگ مغزي و كماي عميق شدهاند يا كودكاني كه بدون مغز متولد ميشوند، حتي با داشتن برخي از علايم كه شبيه به رفتار زندگان است، حياتي ندارند و مردهاند.
وي اضافه كرد: با اين توصيفات ميخواستم يادآور شوم كه نه تنها اهداي عضو كار نامطلوبي نيست، بلكه سايرين را تشويق كنم مطابق با آموزههاي ديني، وصيت كنند زماني كه در حال احتضارند، اعضاي مورد نياز بيماران با رضايت آنها به افراد ديگر اهدا شود.
كارشناس فقه و حقوق درباره حكم قصاص محكومان به اعدام كه بخشي از كتاب وي را تشكيل ميدهد، گفت: به جز برخي از اعدامها كه حالت خاصي دارند و بايد در ملاء عام صورت پذيرند، بايد تدابيري در نحوه اعدام محكومين انجام شود تا امكان استفاده از اعضاي آنها براي بيماران وجود داشته باشد.
وي با اشاره به اين كه در آثار محدود اين حوزه كه اغلب در حجم اندكي تاليف شدهاند، به تفصيل به اين مساله روز جامعه توجه نشده است، گفت: در نگارش اين كتاب كه حجمي بالغ بر 700 صفحه دارد، با نگاهي چند بُعدي از زوايه پزشكي، فقهي و حقوقي، با بررسي مسايل موجود، راهكارهاي ديني امكانپذير را عنوان كردهام.
ويرايش كتاب «خريد و فروش و پيوند اعضا از ديدگاه فقه و حقوق» تا پايان اين هفته از سوي انتشارات علمي ـ فرهنگي پايان مييابد و در نوبت نشر قرار ميگيرد.
نظر شما