یکشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۴
«لرزه حسن» منتشر می‌شود

بررسی اندیشه‌های انسان‌شناسی و فلسفی اقبال لاهوری به کوشش مهدی محبتی در کتابی با عنوان احتمالی «لرزه حسن» در دست انتشار است._

محبتی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: اندیشه‌های اقبال لاهوری ذاتا فلسفی است و بیشترین کاربرد را در انسان‌شناسی فلسفی دارد.

وی در ادامه توضیح داد: این کتاب در حقیقت تبیین انسان‌شناسی فلسفی اقبال لاهوری با توجه به مجموعه آثار اوست. به عبارت دیگر تمامی آثار نظم، نثر و آثار به زبان انگلیسی اقبال در تدوین این کتاب بررسی شده‌اند.

این پژوهش‌گر درباره ساختار کتاب افزود: سعی شده است در متن کتاب، تنها مفهوم شعرهای اقبال آورده شود و متن اصلی اشعار در پاورقی کتاب ذکر شوند. 

وی در پایان یادآور شد: این پژوهش در یک مجلد و توسط نشر هرمس مراحل اداری نشر را طی می‌کند.

محمد اقبال لاهوری متولد 18 آبان شاعر، فیلسوف، سیاست‌مدار و متفکر مسلمان پاکستانی بود. او در یکم اردیبهشت 1317 درگذشت. اقبال لاهوری اشعار بسیاری به زبان‌های فارسی و اردو سروده‌ است و نخستین فردی بود که ایده یک کشور مستقل را برای مسلمانان هند مطرح کرد که در نهایت منجر به ایجاد کشور پاکستان شد. اقبال در این کشور به طور رسمی «شاعر ملی» خوانده می‌شود.

«ناله یتیم» نخستین اثر اقبال بود و آن‌را در سال 1899 در جلسه سالیانه انجمن حمایت‌الاسلام در لاهور خواند.

«علم‌الاقتصاد»(نخستین کتاب درباره اقتصاد به زبان اردو)، «تاریخ هند»، «اسرار خودی»(منظوم، فارسی)، «رموز بیخودی»(منظوم، فارسی)، «پیام مشرق»(منظوم، فارسی)، «بانگ درا»، «زبور عجم»(منظوم، فارسی)، «جاویدنامه»(منظوم، فارسی)، «پس چه باید کرد ای اقوام شرق»(منظوم، فارسی)، «احیای فکر دینی در اسلام»(انگلیسی)، «توسعه حکمت در ایران»(انگلیسی)، «مثنوی مسافر»، «بال جبرئیل»، «ضرب کلیم»، «ارمغان حجاز» و «یادداشت‌های پراکنده» عنوان آثار اقبال لاهوری هستند.

مهدی محبتی، استادیار دانشگاه زنجان است. کتاب «از معنا تا صورت» او در بیست‌و‌هشتمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در بخش ادبیات(تاریخ و نقد) شایسته تقدیر شناخته شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط