سه‌شنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۳
درخواست‌هاي اتحاديه صحافان تهران براي رفع مشكلات اجرايي

رييس اتحاديه صحافان تهران از ارسال نامه‌اي به مجمع امور صنفي صنوف توليدي و خدمات فني تهران خبر داد و اظهار كرد: در اين نامه بخشي از مشكلات فراروي اتحاديه درباره موضوعاتي مانند ساماندهي واحدهاي فاقد پروانه كسب، تسهيلات بانكي، بي‌ثباتي قيمت مواد اوليه، ماليات، تداخل صنفي و ... بيان شده است.

جليل غفاري‌رهبر به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: ساماندهي واحدهاي فاقد پروانه كسب يكي از معضلات بزرگ اين صنف است، اگر چه اعمال ماده 27 قانون نظام صنفي نيز اكنون متوقف شده اما اين مشكل همچنان پابرجاست.

وي ادامه داد: از سوي ديگر نبود تسهيلات بانكي موجب بروز مشكلات بسياري در اين صنف شده است، واحدهاي صنفي براي تامين مواد اوليه و سرمايه در گردش و همچنين تغيير و بهينه‌سازي خطوط توليد و ماشين‌آلات نيازمند تسهيلات ارزان قيمت هستند.

غفاري‌رهبر بر لزوم ايجاد تسهيلات مناسب براي صحافان تاكيد كرد و افزود: وام‌هايي كه در اختيار اين صنف قرار مي‌گيرد بايد با دوره تنفس و بازپرداخت طولاني مدت باشد، اما متاسفانه اكنون مراحل دريافت تسهيلات به علت مشكلات و بوروكراسي بانك‌ها براي اصناف دشوار شده است.

وي از بي‌ثباتي قيمت مواد اوليه و كمبود اين مواد به عنوان ديگر مشكل فعالان صحافي نام برد و يادآور شد: با توجه به نوسان قيمت ارز و تغييرات قيمت‌هاي جهاني، همچنين تحريم ‌كشورهاي سازنده مواد اوليه مانند چسب، كاغذ و ماشين‌آلات انگيزه توليد و فعاليت در واحدهاي صنفي كاهش يافته است.

رييس اتحاديه صحافان تهران خاطرنشان كرد: اين موضوع موجب تعديل نيرو و گاه تعطيلي كارگاه‌ها شده است و نظارتي بر كنترل قيمت مواد اوليه وجود ندارد.

غفاري‌رهبر در بخش ديگر سخنان خود به اثرات هدفمند كردن يارانه‌ها اشاره كرد و گفت: با آزادسازي نرخ انرژي و سوخت مصرفي كارگاه‌ها و پيش‌بيني نكردن بسته حمايتي براي صنوف، قيمت بسياري از كارهاي تمام شده صحافي افزايش چشمگيري داشته است.

وي يادآور شد: در بخشي از اين نامه خواستار توجه جدي مسوولان براي حمايت از واحدهاي توليدي شده‌ايم.

غفاري‌رهبر از قوانين بيمه و كار به عنوان بخش ديگر مشكلات فعالان حوزه صحافي نام برد و اظهار كرد: متاسفانه مجموعه قوانين كار و تامين اجتماعي براي كارگاه‌هاي كوچك و كارخانه‌هاي بزرگ يكسان است و به‌نظرم نياز به بازنگري اساسي و تفكيك موارد قانوني براي كارگاه‌هاي خرد از كارخانه‌‌ها است.

به گفته وي، در اين نامه براي ايجاد انگيزه پيشنهاد شده است، قانون معافيت سهم كارفرما به ميزان 5 نفر كارگر بازنگري شود و سقف فعلي افزايش يابد تا كارگران بيشتري جذب كارگاه‌هاي توليدي شوند.

غفاري‌رهبر همچنين درباره تداخل صنفي صحافان و ساير رسته‌ها توضيح داد: چاپ كتاب در چهار مرحله تدوين و تاليف، طراحي و ليتوگرافي، چاپ و صحافي انجام مي‌شود و هر كدام از فعاليت‌هاي ياد شده داراي اتحاديه مستقل است.

وي افزود: اعضاي تحت پوشش اين اتحاديه مراحل پاياني توليد كتاب را به عهده دارند، اما متاسفانه واحدهاي صنفي تحت پوشش اتحاديه‌هاي ديگر عملا با تداخل صنفي، كتاب‌ صحافي مي‌كنند و موجب رعايت نشدن مجموعه مقررات صنفي و تضييع حقوق اعضاي تحت پوشش اين اتحاديه مي‌شوند.

رييس اتحاديه صحافان تهران با بيان اينكه اتحاديه‌هاي صنفي صرفا بر اساس منابع حصر شده در قانون نظام صنفي، درآمد دارند، يادآور شد: با توجه به ركود كاري و اقتصادي، اعضا در موعد قانوني نسبت به پرداخت حق عضويت خود به اتحاديه اقدام نمي‌كنند و اين حق عضويت نيز تكاپوي تجهيز و بهسازي اتحاديه‌ها را براي تامين نيروي انساني مجرب و تجهيزات سخت‌افزاري و نرم‌افزاري و مكان مناسب نمي‌دهد.

وي تصريح كرد: اين مبلغ مي‌تواند با تدبير منابع دولتي براي پشتيباني و تقويت بنيه مالي اتحاديه‌ها پيش‌بيني و عملياتي شود تا اين بخش از مشكلات صحافان نيز به مرور برطرف شود.

به گفته غفاري‌رهبر، اين نامه در هفته جاري به مجمع امور صنفي صنوف توليدي و خدمات فني تهران ارسال شده است تا دست‌اندركاران اين مجمع با مشكلات و معضلات اين حوزه از نزديك آشنا شوند.

وي خاطرنشان كرد: اين مجمع در آينده‌ نزديك درخواست و مطالبات تشكل‌هاي واحدهاي صنفي خود را به گوش مسوولان و سياست‌گذاران مي‌رساند تا گام جدي براي رفع اين مشكلات برداشته شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها