دوشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۳
تنظيم قرارداد به اختلاف مولف و ناشر پايان مي دهد

محمدحسين ساكت، نويسنده و استاد دانشگاه معتقد است كه شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر مي‌تواند با تهيه و تنظيم يك قرارداد استاندارد و الگو، از بروز اختلاف بين ناشران و مولفان جلوگيري كند.\

محمدحسين ساكت كه به نمايندگي از مولفان و پديدآورندگان در شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر حضور دارد، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اظهار كرد: در بسياري از موارد، ناشران و مولفان هنگام تنظيم قرارداد در بندها و ماده‌هاي مختلف با يكديگر مشكل دارند.

وي ادامه داد: اين در حالي است كه شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر مي‌تواند با بهره‌مندي از نظرات و پيشنهادات كارشناسان و دست‌اندركاران حوزه‌هاي مختلف نشر، يك قرارداد الگو تنظيم كند.

مترجم كتاب «تاريخ آموزش در اسلام»، در بخش ديگر سخنان خود درباره اين پيشنهاد، توضيح داد: مي‌توان يك كميسيون جامع با حضور نمايندگاني از مولفان و مصنفان، همچنين ناشران تشكيل تا طرح مشتركي براي ارايه يك قرارداد كلي و جامع ارايه شود.

ساكت تصريح كرد: اين قرارداد مي‌تواند با رعايت عدالت و استاندارد در حق مولف و ناشر به عنوان نمونه اصلي و استاندارد سرلوحه كار مولفان و ناشران قرار گيرد.

مترجم كتاب «شايست و ناشايست در انديشه اسلامي» با بيان اينكه افزودن يا كاستن برخي تبصره‌ها و مواد قانوني مي‌تواند در اين قرارداد با توافق طرفين صورت گيرد، يادآور شد: اين موضوع مي‌تواند دامنه اختلافات موجود در اين حوزه را كاهش دهد، همچنين رضايت طرفين را جلب كند.

به گفته وي، اجرايي شدن اين موضوع نيازمند يك كار كارشناسي شده توسط خبرگان و زبدگان دو بخش تاليف و نشر در كشور است.

شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر، نهادي فراگير به شمار مي‌آيد كه به صورت مستقل بر اساس برآيند تمام تشكل‌ها و دست‌اندركاران حوزه‌هاي مختلف نشر و با هدف حمايت از حقوق مولفان و ناشران آذر ماه سال 1389شكل گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها