چهارشنبه ۸ تیر ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۴
«پهلوان باقلاقاتق» را با هدف احياكردن داستان‌های فولكلوريك نوشتم

نويسنده‌ كتاب «جنگ پهلوان باقلاقاتق با غول خشكسالي» انگيزه‌اش را از نگارش اين كتاب را پررنگ كردن داستان‌هاي فولكلوريك ايراني عنوان كرد و افزود: دلم مي‌خواست كتابم را بچه‌هاي ايران بخوانند تا با فرهنگ غني كشور خود آشنا شوند._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، «جنگ پهلوان باقلاقاتق با غول خشكسالي» كتابي به قلم نويسنده ‌گيلاني «كبري رابونيك» است كه انتشارات «گيله مرد» شهر رشت آن را منتشر كرده است.

نويسنده اين كتاب درباره ايده نگارش داستان «جنگ پهلوان باقلاقاتق...» به خبرنگار ما گفت: ايده اين داستان را از يك ايران‌شناس فرانسوي گرفتم. اين محقق سال‌ها در گيلان زندگي كرده است و به خوبي به زبان گيلكي صحبت مي‌كند. او در صحبت با من به اين موضوع اشاره كرد كه من گيلان را با پهلوان باقلاقاتق مي‌شناسم. پهلواني كه گيلان را از خطر خشكسالي نجات داد. 

«كبري رابونيك» در اين‌باره افزود: تا پبش از آن، من باقلاقاتق را تنها نام يك غذا‍[‍ي گيلاني] مي‌دانستم؛ اما بعد از اين برخورد متوجه شدم كه چنين داستاني در ادبيات فولكلوريك ايران وجود داشته است. انگيزه من از نگارش اين اثر، احيا كردن اين داستان‌ فولكوريك ايراني بود.

نويسنده كتاب «لي‌لا» گفت: من پهلوان باقلاقاتق را به فضايي امروزي و مدرن‌ آوردم و تلاش كردم داستاني بنويسم كه براي بچه‌هاي اين نسل قابل لمس باشد. در متن كتاب اشعاري آورده شده كه از ترانه‌هاي محلي گيلان به‌شمار مي‌روند. ترانه‌هايي كه زنان وقتي به سمت زمين‌هاي كشاورزي مي‌روند، آنها را مي‌خوانند.

رابونيك در ادامه اضافه كرد: ما فرهنگ غني و پرباري داريم، اما متأسفانه به دليل بي‌توجهي ما، بچه‌هايمان آثار خارجي را مي‌خوانند. ما ادبيات خارجي را بدون نگاه به داشته‌هاي خودمان وارد كشور مي‌كنيم.

نويسنده «حماسه بزرگِ كوچكِ جنگلي» معتقد است مشكلات زيادي در راه ترويج ادبيات فولكلوريك وجود دارد. او اين مشكلات را اين‌گونه برشمرد: دلم مي‌خواست كتابم را تمام بچه‌هاي ايران بخوانند؛ اما به دليل مشكلاتي كه ناشران شهرستاني با آن روبه‌رو هستند امكان توزيع كتاب در تمام كشور وجود ندارد. نويسندگان و ناشران فعالي در شهرستان‌ها داريم كه بايد بيشتر از آنها حمايت شود.

وي افزود: اين روزها سرگرم يك كار تحقيقي گسترده‌ درباره ادبيات فولكلوريك ايران و داشته‌هاي ديگرمان هم‌چون طب سنتي هستم و اميدوارم بتوانم با استفاده از نتيجه اين تحقيقات، كتاب‌هاي ديگري  براي كودكان و نوجوانان بنويسم.

«رابونيك» درباره ايده تحقيق درباره طب سنتي ايران گفت: ما فرهنگي غني درباره طب سنتي داريم؛ اما به اين فرهنگ توجهي نشان نمي‌دهيم. نسل ما نه تنها از گذشته دور بي‌خبر است كه آگاهي چنداني نيز نسبت به گذشته نزديك خود ندارد. من اميدوارم با كاوش در اين گذشته بتوانم اطلاعاتي را درباره طب سنتي در قالب رمان ارائه بدهم.

اين نويسنده در پايان از نگارش داستاني ديگري براي كودكان خبر داد و گفت: علاوه بر كارهاي تحقيقاتي‌ام، اين روزها در حال نگارش داستاني كودكانه به نام «چشمه داماش» هستم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها