سيد محمدوحيد موسوي جزايري با بيان اين مطلب به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: کتاب «سنگ نوشتههاي به خط ثلث در استانبول ترکيه»، همراه مقايسه خط ثلث با سبکهاي خوشنويسي کوفي و نسخههاي در گذر تاريخ با همکاري چند محقق و پژوهشگر ديگر چاپ خواهد شد. اين كتاب به زبانهاي فارسي و انگليسي منتشر ميشود و در دسترس علاقهمندان به كتيبهها و سنگنوشتههاي تاريخي قرار ميگيرد.
اين پژوهشگر و خوشنويس ايراني خاطرنشان كرد: اين کتاب که اکنون در مرحله صفحهآرايي قرار دارد، جزو نخستين کتابهاي پژوهشي است که توسط پژوهشگران ايراني درباره سنگ نوشتههاي کشوري ديگر نگاشته ميشود.
وي افزود: در آينده قصد داريم خط را بر سكهها، دستنوشتهها، سنگها و كتيبههاي تاريخي بررسي كنيم. پيش از اين نوع خط سنگ قبرهايي كه به خط نسخ در استانبول تركيه وجود دارند، موضوع تحقيق و پژوهش ما بوده است.
وي به كتاب ديگري كه چندي پيش از وي منتشر شد نيز اشاره كرد و گفت: كتاب «گنجينه سکهها: آئينه تاريخ و هنر آلبومي از سکههاي موزه حسين حيدرزاده شهر يزد» مشتمل بر تصاويري از 24 سکه مربوط به دورههاي اسلامي است و از سکه خط کوفي مربوط به حکومت امويان تا سکههاي کريمخان زند به خط نستعليق در اين مجموعه منتخب به چشم ميخورد.
وي افزود: اين سکهها به خطوط کوفي، نسخ، ثلث و نستعليق اند و شامل دوره تاريخي 1100 ساله ميشوند. خطوط کوفي منتخب در اين سکهها، از نمونههاي ساده تا فرم نوشتههايي تزئيني را شامل ميشوند.
موسوي جزايري يادآور شد: پيش از اين نيز كتابهايي را در زمينه خط هاي كهن منتشر كردهايم. جلد نخست کتاب «دانشنامه خط کوفي: آموزش خوشنويسي خط کوفي اوليه» همراه مجموعهاي رنگي از آثار استادان و اشيا کهن کوفي يكي از كتابهاي منتشر شده است و ديگري «خط و خوشنويسي» نام دارد كه در 3 مجلد (جلد نخست: خط کوفي، جلد دوم: سبکهاي نسخ و ثلث و جلد سوم: تايپوگرافي) تدوين شده است. اين كتاب با ترجمه کامل انگليسي ارايه شده و داراي نشان ملي يونسکو ست.
«سنگ نوشتههاي به خط ثلث در استانبول تركيه» را بهزودي انتشارات «كتاب آبان» منتشر خواهد كرد.
دوشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۴
نظر شما