دوشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۰
انتشار نخستين كتاب آشنايي با درمان‌گران بيماران اعصاب و روان

نويسنده كتاب «آشنايي با اعضاي تيم درمان و توانبخشي بيماران اعصاب و روان» مي‌گويد با توجه به كمبودي كه در تاليف كتاب‌هاي تيم‌درماني و درمانگري بيماران اعصاب وجود داشت، اين اثر را نگاشته است.\

سيد جمال حسيني در گفت‌ و گو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، عنوان كرد: اين كتاب به منظور شناخت نقش، اهميت، توانايي‌ها و ويژگي‌هاي اعضاي تيم‌درماني بيماران اعصاب روان و ضرورت استفاده همزمان از دانش و خدمات متخصصان نگاشته شده است.

وي با بيان اينكه در نگارش اين كتاب از تجربيات شخصي‌اش بهره برده،  گفت: برخي از اين تجارب برايم بارها تكرار شده و برخي هنوز هم اصلاح و تكرار مي‌شود. 

حسيني اظهار كرد: زماني نگارش اين كتاب را آغاز كردم كه دريافتم  هيچ كتابي درباره چگونگي فعاليت تيم ‌درماني بيماران اعصاب و روان توسط سازمان بهزيستي يا وزارت بهداشت نگاشته نشده و تدوين كتاب در اين زمينه را گامي براي كاهش دردها، استرس‌ها و مشكلات بيماران و خانواده‌هايشان مي‌دانم.

حسيني يادآور شد: تيم درماني بيماران اعصاب و روان شامل گروهي متشكل از روانپزشك، روانپرستار، كاردرمانگر، مددكار اجتماعي و روانشناس باليني است. درمان و بهبودي كامل يا نسبي اين بيماران متكي به كار مستمر و مرتبط اين تيم با يكديگر است.

اين نويسنده، هر فصل كتاب را مرتبط با يكي از اعضاي تيم درماني بيماران اعصاب و روان عنوان كرد و گفت: مطالعه اين كتاب علاوه بر بيماران و خانواده‌هاي بيماران براي متخصصان اعصاب و روان و ساير گروه‌هاي درماني نيز مفيد است، چون بسياري از روانپزشكان يا روانشناسان احساس مي‌كنند كه بيمارشان پس از بهبودي نسبي نياز به كار درماني ندارد و وي را به روانپرستار، مددكار يا ساير اعضاي تيم درماني ارجاع نمي‌دهند.

حسيني يكي از مباحث مهم اين كتاب را پرداختن به اصول اخلاق حرفه‌اي بيماران و خانواده‌هاي بيماران دانست و گفت: متاسفانه بيماران اعصاب و روان به حقوق خود در جامعه واقف نيستند و بسياري از آنها مورد سوء استفاده مالي و ... قرار مي‌گيرند و بنابراين يكي از بخش‌هاي اين كتاب به اصول اخلاق حرفه‌اي اين بيماران اختصاص دارد.

وي در پاسخ به اين سوال كه وضعيت بيماران روانپريش و اعصاب و روان در ايران به چه صورت است، گفت: با وجود اينكه آمار دقيقي درباره اين نوع بيماران در جامعه ارايه نشده، اما نزديك به يك درصد بيماران روانپريش در ايران از بيماري اسكيزوفرني رنج مي‌برند و يك درصد بيماران خلقي (يك قطبي و دو قطبي) و ساير بيماران نيز دچار افسردگي و اضطرابند كه البته اين بيماران تا بهبودي كامل بايد مورد درمان دارويي قرار گيرند.

وي اضافه كرد: براي نگارش كتاب صرفا از منابع فارسي استفاده كردم؛ اين اثر مي‌تواند براي صاحب‌نظران و استادان دانشگاه منبعي براي پرداختن به مباحث پيشرفته‌تر در حوزه تيم درماني بيماران اعصاب و روان باشد.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا مباحث كتاب را پيش از انتشار به متخصصان حوزه روانپزشكي و روانشناسي ارايه داده است، گفت: محتواي تمام فصل‌هاي كتاب به اعضاي گروه درمان بيماران اعصاب و روان سپرده شده و ايرادات و مشكلات آن رفع و اسامي متخصصان نيز در مقدمه كتاب آورده شده است.

كتاب «آشنايي با اعضاي تيم درمان و توانبخشي بيماران اعصاب و روان» در 16 فصل و 77 صفحه،اوايل امسال از سوي نشر پرديس منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها