شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۲
اتمام نگارش بخش نخست فهرست 47 كتابخانه مجلس

پژوهشگر حوزه فهرست‌نگاري و نسخه‌هاي خطي كه به تازگي نگارش «بخش نخست فهرست 47 كتابخانه مجلس» را به پايان رسانده است، ترجمه‌ا‌ي از كتاب «من لايحضره الطبيب» كه منتسب به زكرياي رازي است را قديمي‌ترين و از جمله ارزشمندترين آثار اين فهرست برشمرد كه به قرن پنجم يا ششم هجري باز مي‌گردد.

احسان‌الله شكراللهي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در اين باره عنوان كرد: بخش نخست اين اثر، فهرست نسخه‌هاي شماره 16900 تا 17100 كتابخانه مجلس را شامل مي‌شود. بخش دوم اين مجموعه كه فهرست نسخه‌هاي 17100 تا 17300 را دربر دارد نيز به كوشش «محمود نظري» در حال تدوين است.

وي درباره قديمي‌ترين نسخه‌اي كه در اين فهرست‌نويسي با آن مواجه شد، گفت: در «انجام» اين اثر، تاريخ آن سال 640 هجري قمري ياد شده است، در حالي كه بر اساس شواهدي كه در متن آن يافتم، نشانه‌هايي را به دست آوردم كه از تاليف اين اثر در قرن چهارم يا پنجم هجري و قديمي‌تر از زماني حكايت دارد كه بعدها در اين اثر قيد شده است.

كارشناس حوزه فهرست‌نويسي و متون كهن، اهميت اين اثر را در حوزه تاريخ پزشكي و بررسي علم پزشكي در ايران خواند و بيان داشت: كتابخانه مجلس تصميم دارد به دليل اهميت اين اثر، نسخه تصويرداري شده آن را نيز به صورت مجزا به چاپ رساند. 

شكراللهي يادآور شد: همچنين «داستان كميته مجازات» اثري از محمدحسين عمادالكتاب، خوش‌نويس برجسته عصر پهلوي كه به دليل برخي از فعاليت‌هاي سياسي به اسارت درآمد و هنر واقعي‌ش او را از مرگ حتمي نجات دارد، از ديگر نكات جالب توجه اين فهرست به شمار مي‌آيد.

پيش‌بيني مي‌شود «بخش نخست فهرست 47 كتابخانه مجلس» تا تيرماه سال جاري از سوي مركز انتشارات كتابخانه مجلس منتشر و روانه بازار كتاب شود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط