دوشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۵
كتاب عكس، سند تصويري جامعه است

رسول اوليازاده، مدير خانه عكاسان، معتقد است زماني اهميت و اعتبار يك نمايشگاه و مسابقه چند برابر مي‌شود كه كتاب آن رويداد منتشر شود. اين تصاوير به عنوان سند در حافظه جامعه ثبت و ضبط مي‌شود و آيندگان از اين اسناد بهره متناسب با كاري كه انجام مي‌دهند را خواهند برد.\

اوليازاده به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: مسابقه و نمايشگاه عكس با هر كيفيتي كه برگزار ‌شود تا مدتي در حافظه جامعه باقي مي‌ماند سپس محو مي‌شود و از يادها مي‌رود. پس زماني اهميت و اعتبار يك نمايشگاه و مسابقه چند برابر مي‌شود كه كتاب آن رويداد منتشر شود.

وي ادامه داد: اين تصاوير به عنوان سند در حافظه جامعه ثبت و ضبط مي‌شود و آيندگان از اين اسناد بهره متناسب با كاري كه انجام مي‌دهند را خواهند برد. محققان، جامعه‌شناسان و ساير افراد مي‌توانند از اين تصاوير استفاده كنند و اين اسناد مستند هميشه در دسترس است.

اوليازاده افزود: از اين رو سعي دارم عكس‌هاي به نمايش درآمده و آثار برگزيده مسابقه‌ها در قالب كتاب به چاپ برسد تا سندي به اسناد تصويري جامعه افزوده شود.

وي درباره آثاري كه تاكنون توسط خانه عكاسان منتشر شده، توضيح داد: همزمان با نخستين مسابقه عكس «سفر» كتابي با عنوان «سفر» منتشر شد؛ خوشبختانه پس از فراخوان عمومي صدها قطعه عكس از نقاط مختلف كشور توسط عكاسان حرفه‌اي، غيرحرفه‌اي از رانندگان، راهداران، كارمندان، معلمان، پزشكان و مسافران با سنين مختلف و با نگاه متفاوت ارسال شد كه از ميان آنها آثاري انتخاب و در قالب كتاب به چاپ رسيد.

اوليازاده از كتاب «صنعت و هنر ايراني2» نام برد و اظهار داشت: هدف از تاليف اين كتاب يادآوري آن است كه صنعت و هنر در كنار هم با معني و بدون هم غير ممكن هستند. براي دومين بار خانه عكاسان ايران به سراغ فضاي توليدي و صنعتي رفت تا بالندگي هنر و پيشرفت صنعت ايراني را روايت كند.

وي بيان داشت: پس از برگزاري دو دوره جشنواره سراسري عكس «ما مي‌توانيم» در سال 86 و 87 تصاوير برگزيده منتشر شد. اين اثر با توجه به پيشرفت‌هاي علمي، صنعتي، تكنولوژي و ورزشي هنرمندان به ثبت رسيده است و تلاش هنرمندان براي نمايش دستاوردها و پيشرفت‌هاي انقلاب است.

مدير خانه عكاسان تصريح كرد: با طرح دومين جشنواره عكس «نماز و نيايش» تحت عنوان نماز و شكوفايي عكس‌هاي برگزيده‌اي كه ضمن توجه دقيق و اصولي به مسايل فني توانسته بود جنبه‌هاي مختلفي از جلوه‌هاي نماز را نشان دهد در قالب كتاب منتشر شد. سال گذشته مسابقه عكسي را با همكاري بنياد مسكن برگزار كرديم كه پس از برگزاري نمايشگاه ،آثار برگزيده در قالب كتاب «خانه‌هاي روستايي» منتشر شد.

وي ادامه داد: كتاب «صنعت و هنر ايراني» صد عكس از عسلويه در يكصد سالگي صنعت نفت ايراني، اثر منتشر شده ديگري است كه  دستاورد توانمند صنعتگران شركت ملي صنايع پتروشيمي را نشان مي‌دهد. كتاب «حديث عشق» حاصل عكس‌هاي مراسم حج و چهاره دوره نمايشگاه نيز به چاپ رسيده است.

اوليازاده توضيح داد: كتاب «شهر زيباي من» به مناسبت سالگرد تاسيس خانه عكاسان ايران منتشر شده كه حاوي 200 عكس از 200 عكاس است. اين آثار براي افراد پژوهشگري كه مي‌خواهند كار تحقيق و تصويري انجام دهند بسيار موثر و مفيد است.

وي درباره آثار در دست چاپ گفت: كتاب «راهيان نور»، مسابقه عكس شورش رنگ‌ها و جوشش دل‌ها» با محوريت مراسم عاشورا، «مزار شهدا» و جلد 3 و 4 مسابقه «ما مي‌توانيم» به زودي از سوي انتشارات سوره مهر به چاپ مي‌رسد.

اوليازاده توضيح داد: خانه عكاسان تا پايان سال 90 برنامه‌ريزي كرده و به طور مداوم نمايشگاه و مسابقه عكس برگزار خواهد كرد.  

رسول اوليازاده كارشناس ارشد گرافيك، استاد عكاسي و گرافيك در دانشگاه هنر، عضو هيات داوران مسابقات عكس در سطح داخلي و عكاس مطبوعات از سال 59 تا 86 است.

وي عضو هيات مديره انجمن صنفي عكاسان مطبوعات و مدير خانه عكاسان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط