غلامرضایی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره چاپ دوم این کتاب گفت: در کتاب «داستانهای غنایی منظوم» علاوه بر مقدمهای در ارتباط با ادبیات غنایی به بحث تاریخی و انتقادی درباره داستانهای عاشقانه منظوم فارسی تا آخر قرن ششم پرداختهام.
وی به چاپ نخست این کتاب در سال 1370 اشاره و تصریح کرد: چاپ دوم این اثر توسط مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار کتاب میشود. البته این چاپ از نظر موضوعی و ساختاری تفاوتهای بسیاری با چاپ نخست دارد.
این استاد زبان و ادبیات فارسی درباره محتوای این کتاب توضیح داد: در این اثر بحثهایی تاریخی و انتقادی درباره داستانهای غنایی ادبیات منظوم و شخصیتهای هر یک از این داستانها ارائه شدهاند. این بحثهای انتقادی درباره روش داستانسرایی، زبان داستانی و برخی بیتناسبیهایی هستند که در چنین منظومههایی وجود دارد.
وی با تاکید بر تحلیل شخصیتهای داستانی در این کتاب اظهار داشت: در این کتاب به شخصیتهایی که از نظر پیشینه تاریخی و ادبی قابل بحث و بررسی بودهاند (مانند خسرو و شیرین که هر دو از شخصیتهای تاریخی هستند) به تفصیل پرداخته شده است.
غلامرضایی این کتاب را کلیاتی درباره ادبیات غنایی معرفی میکند که به سیر کلی داستانسرایی در ادبیات منظوم فارسی میپردازد.
وی در چاپ دوم مباحث جدیدی را در سرفصلهای تاریخی و انتقادی کتاب مطرح کرده و تعدادی از خلاصه داستانها را نیز آورده است.
این پژوهشگر در پایان افزود: «بیژن و منیژه»، «زال و رودابه»، «ورقه و گلشاه»، «یوسف و زلیخا»(منسوب به فردوسی)، «ویس و رامین»، «خسرو شیرین» و «لیلی و مجنون»(نظامی گنجوی) شش داستان عاشقانه منظومی هستند که به صورت خلاصه در بخشی از این کتاب گنجانده شدهاند.
چاپ نخست «داستانهای غنایی منظوم» در سال 1370 توسط انتشارات «فردابه» منتشر شد.
شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۳
نظر شما