غلامرضایی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: چاپ ششم «برگزیده قصاید ناصرخسرو» با انتخاب و توضیحات من توسط نشر جامی و در 280 صفحه منتشر وعرضه میشود.
وی توضیح داد: این کتاب مقدمهای 70 صفحهای دارد و در این مقدمه به مسايل مختلف درباره ناصرخسرو و فرقه اسماعیلیه پرداختهام. حدود 32 قصیده و چند قطعه از این شاعر نیز در کتاب آمده است. در پایان نیز شرح مختصری برای این اشعار ارائه شده است.
غلامرضایی این کتاب را با هدف ایجاد انگیزه برای جوانها و آشنایی با سبک شعری و طرز تفکر ناصرخسرو تدوین و گردآوری کرده است. این کتاب یک منبع درسی برای دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی به حساب میآید.
وی در ادامه به کتاب دیگری اشاره و تشریح کرد: یکی از کتابهای من در نمایشگاه امسال «ارجنامه محمد معین» است که توسط مرکز پژوهشی میراث مکتوب و در مجموعه ارجنامههایی این مرکز درباره بزرگان و مفاخر ملی ایران سال گذشته منتشر شد.
این پژوهشگر درباره این اثر توضیح داد: این ارجنامه با گردآوری و تدوین من تهیه شده است و به زندگی، آثار و کتابشناسی محمد معین میپردازد. همچنین آثار او به شیوه تحقیقی و توصیفی در این ارجنامه بررسی شدهاند.
13 مقاله از استادان و پژوهشگرانی که درباره آثار معین مطلبی نوشتهاند چون نصرالله امامی، کاظم انوری، علیاشرف صادقی، مجدالدین کیوانی، میرجلالالدین کزازی، ابوالقاسم اسماعیلپور، مجتبی منشیزاده و محمود عابدی در این «ارجنامه» گنجانده شده است.
از این پژوهشگر چاپ هشتم کتاب «روش تحقیق و شناخت مراجع ادبی» توسط نشر زوار نیز منتشر و در نمایشگاه امسال ارائه میشود.
«سبکشناسی شعر پارسی از رودکی تا شاملو» عنوان اثر دیگری از غلامرضایی است که توسط نشر جامی در نمایشگاه امسال ارائه میشود. این کتاب به بررسی تحول شعر فارسی از نظر تاریخ تحول شعر، ویژگیهای شعری، زبانی ومحتوایی اختصاص دارد.
کلیات مسائل سبکشناسی، بررسی شعر دوره سامانی، شعر قرنهای پنجم تا دوازدهم، بازگشت ادبی، دوران مشروطه و شعر معاصر از جمله مباحث مطرح شده در فصلهای این کتاب هستند.
وی در پایان یادآور شد: احتمال دارد تا زمان برگزاری نمایشگاه تجدید چاپ دو کتاب « طرز عنصری» (ویژگیهای زبانی و سبکی اشعار عنصری)، توسط انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی و «سبکشناسی نثرهای متصوفه» توسط انتشارات دانشگاه شهید بهشتی نیز تجدیدچاپ و منتشر شوند.
یکشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۹:۴۴
نظر شما