پنجشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۶
ورزش و فرهنگ، روي موج F.M  به كتاب مي‌رسند

محدرضا سرشار، گوهر خیراندیش و هادی ساعی در سه آیتم برنامه رادیویی «گذر هفتم» حضور می‌یابند. سرشار نویسنده پیش از هر چیز به دلیل پیشکسوتی‌اش در قصه‌گویی رادیویی، گوهر خیراندیش به عنوان بازیگر رادیو و ساعی به عنوان تکواندوکار در کنار هم قرار می‌گیرند.\

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، برنامه «گذر هفتم» رادیو ایران که فردا (جمعه ششم خرداد) روی آنتن می‌رود، میزبان این سه خواهد بود. 

رادیو ایران با شعار «جامعه ایرانی صدای ملی»روی فرکانس ۹۰ مگاهرتز برنامه‌های خود را در سراسر کشور پخش می‌کند. این برنامه کاری است از گروه «ایران و جامعه» رادیو ایران و به‌نظر می‌رسد صبغه اجتماعی آن موجب شده از سه فرد اثرگذار در حوزه‌های مختلف ورزشی و فرهنگی و هنري دعوت به‌عمل آورد. 

محمدرضا سرشار 
محمدرضا سرشار با نشان درجه یک هنری(معادل دکترا) و شمارگان بیش از پنج میلیونی آثارش تا امروز (بنا به مندرجات سایت شخصی وی)، تا کنون ۳۶ جایزه کشوری را در حوزه‌های مختلف ادبیات دریافت داشته است. تا کنون ۷ نویسنده، هر کدام یک کتاب خود را به سرشار  تقدیم کرده‌اند و ۵ عنوان کتاب درباره او و آثارش تالیف شده است. ۴ فیلم اقتباسی از آثار داستانی این قصه‌گوی پیشکسوت و ۵ ترجمه از آثارش به زبان‌هایی چون اردو، انگلیسی و عربی، بخش دیگری از کارنامه فرهنگی این نویسنده را تشکیل می‌دهد. 

این نویسنده که اصالتا شیرازی است، به‌زودی و در همین ماه ۵۸سالگی خود را پشت سر خواهد گذاشت. به باور کارشناسان، نکات برجسته قصه‌گویی او، اجرای هنرمندانه، زنگ صدای دلنشین و ویرایش دقیق متن برای اجرای رادیویی بوده است. سرشار مهمان آیتم «گذر رادیو» این برنامه خواهد بود.

گوهر خیراندیش 
خیراندیش بی‌کتاب است و حتا مقاله‌ای نیز تا کنون به قلم خود در نشریات سینمایی کشور به چاپ نرسانده است. برخی منتقدان که تعدد گریم‌های یک بازیگر را مد نظر داشته‌اند، اکبر عبدی و وی را به ترتیب به عنوان «مرد هزارچهره» و «زن هزارچهره» سینمای ایران معرفی کرده‌اند. می‌توانید در این زمینه مطلب حسن رضایی را در بخش «سایه/روشن» ماهنامه فیلم، شماره ۳۹۵ (خرداد ۸۸) ببینید. خیراندیش تنها یک سال از سرشار کوچک‌تر است؛ او سال ۱۳۳۳ متولد شد. 

بهترین بازی خیراندیش به باور داوران جشنواره فیلم فجر، در فیلم «رسم عاشق‌کشی» بوده است که برای بازی در این فیلم، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را در بهمن ۸۲ به دست آورد. این بازیگر شیرازی که همسر هنرمند برجسته کشور، مرحوم جمشید اسماعیل‌خانی بوده است، سال‌ها بازیگری برنامه «صدای عبرت» رادیو ایران را در کارنامه دارد. 

هادی ساعی 
ساعی نیز چون سرشار خردادماهی است؛ تاریخ تولدشان به حساب ماه تنها دو روز اختلاف نشان می‌دهد: ساعی متولد ۲۱ خرداد است و سرشار متولد ۲۳ خرداد. ساعی در تعداد کتاب‌هایی که درباره‌اش نوشته شده نیز با محمدرضا سرشار رقابت نزدیکی دارد. تا کنون چهار کتاب درباره ساعی نوشته شده‌اند. آکادمی ملی المپیک و پارا المپیک ایران، سازمان ورزش شهرداری تهران و واحد انتشارات فرهنگسرای طبرستان، دست‌اندرکاران چاپ سه عنوان از این کتاب‌ها بوده‌اند. 

انتشارات سبزخامه که یک بار کتاب «گام اول پشتکار و استقامت: هادی ساعی قهرمان تکواندوکار المپیک» را در سال ۸۴ منتشر کرده بود، به یمن این سابقه، در سال بعد سفارش سازمان ورزش شهرداری تهران را برای انتشار کتابی درباره زندگی ساعی دریافت کرد و این کتاب را در همان سال به چاپ رساند. 

نویسنده این کتاب اخیر تا کنون بارها در اخبار خبرگزاری کتاب ایران محور گفت‌وگو یا خبر بوده است: فریدون حیدری مُلْک‌میان، نویسنده زندگینامه شیخ طوسی، مقدس اردبیلی، سید بن طاوس، سید رضی، شیخ آقابزرگ تهرانی، محیط طباطبایی و بازنویس «البدء و التاریخ». 

خوی ادبی ملک‌میان، این نویسنده برخاسته از روستای ملک‌میان در شرق استان گیلان، خود را در نام این کتاب به خوبی نشان می‌دهد: «ساعی، از قعر گمنامی تا قله قهرمانی». سه نوبت تکرار حرف «قاف» در نام کتابی که زندگی فردی را حکایت می‌کند که به باور نویسنده، قله قاف قهرمانی را در رشته تکواندو فتح کرده است. دو اضافه بیانی «قعر گمنامی» و «قله قهرمانی» به لحاظ فیزیک کلام وزن نزدیکی دارند و دو حرف اضافه «از» و «تا» هر یک به هوشمندی پشت یکی از این دو ترکیب قرار گرفته است. 

ولی اگر به‌زودی ساعی میهمان رادیو ایران می‌شود تا از آیتم «گذر موفقیت» برنامه «گذر هفتم» بگذرد، نویسنده کتابش چندی پیش میهمان رادیوی پایتخت، رادیو تهران بود، در برنامه «جام ارگ»، که به بررسی آخرین کتاب او «روز هزار ساعت دارد» اختصاص داشت. این برنامه چهار هفته پیش در چنین روزی، یعنی در روز پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۹۰، از آنتن رادیو تهران پخش شد. 

دست آخر هم بخوانيد كه ساعت دقیق برنامه "گذر هفتم" از سوی روابط عمومی رادیو ایران اعلام نشده است! ولی با مراجعه به سایت اطلاع‌رسانی رادیو ایران، مشخص می‌شود که این برنامه ۱۸۰ دقیقه‌ای از ساعت ۱۷ روی آنتن می‌رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها