یکشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰
زندگينامه كني دالگليش منتشر مي شود

حبيب الله نيك نژاد،روزنامه نگار و مترجم:«كني دالگليش» يكي از محبوب‌ترين چهره‌هاي تاريخ فوتبال بريتانيا و نماد باشگاه ليورپول، پس از بيست سال كناره‌گيري از اين تيم، دي‌ماه گذشته مسئوليت مربيگري موقت ليورپولي‌ها را به دست گرفت و نتايج بسيار خوبي كه قرمزپوشان شهر ليورپول همراه اين مربي بزرگ به دست آوردند،

خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)حبيب الله نيك نژاد،روزنامه نگار و مترجم:«كني دالگليش» يكي از محبوب‌ترين چهره‌هاي تاريخ فوتبال بريتانيا و نماد باشگاه ليورپول، پس از بيست سال كناره‌گيري از اين تيم، دي‌ماه گذشته مسئوليت مربيگري موقت ليورپولي‌ها را به دست گرفت و نتايج بسيار خوبي كه قرمزپوشان شهر ليورپول  همراه اين مربي بزرگ به دست آوردند، باعث شد تا مديران اين باشگاه با اصرار زياد او را متقاعد به ماندن در «انفيلد» كرده و با وي قراردادي سه ساله امضاء كنند.
 
شهردار ليورپول از «كني دالگليش» خواسته تا زندگي‌نامه اش را در اختيار عده اي از روزنامه نگاران قرار بدهد تا بر اساس آن كتابي منتشر كنند  و شهرداري آن را چاپ كند  و كليه درآمد حاصل از فروش كتاب را به انجمن‌هاي خيريه شهر بندري ليورپول اهداء كنند.
 
اين كتاب دربرگيرنده بسياري از روزهاي پر فراز و نشيب سلطان كني است كه همراه با ليورپول به تمامي افتخارات ممكن در سال هاي 1977 تا 1990 چه به عنوان بازيكن و چه به عنوان مربي دست يافته است. مردي كه سال 1951 در شهر كلاسگو اسكاتلند متولد شد، سال 1967 به جمع سبز و سفيد پوشان سلتيك گلاسكو پرت در همان اولين سال خودش را در اين تيم به جام قهرماني باشگاه‌هاي اروپا نائل شد. او را محبوب‌ترين چهره تاريخ ليورپول توصيف مي‌كنند و حتي محبوبيت وي از «كوين كيگان» كاپيتان اسبق تيم ملي انگليس و مرد بزرگ سال هاي دور ليورپول نيز بيشتر است.

«كني دالگليش» سال 1977 وقتي «كوين كيگان» از ليورپول جدا و راهي هامبورگ آلمان شد، جايگزين وي در اين تيم  و از همان اولين سال خود در اين باشگاه بنيانگذار ليورپول بزرگ شد و به عنوان بازيكن و مربي شاخص‌ترين چهره ورزش اين باشگاه محسوب مي‌شود.
 
ليورپول در حد فاصل سال‌هاي 1977 تا 1984 به چهار جام قهرماني باشگاه‌هاي اروپا دست يافت و شايد اگر حادثه ورزشگاه «هيسل» بلژيك  هنگام فينال جام قهرماني باشگاه‌هاي اروپا برابر يوونتوس بوجود نمي‌آمد كه منجر به كشته شدن 39 انسان بي گناه شد و اتحاديه فوتبال اروپا ليورپول را براي هميشه از شهرت در ميادين بين‌المللي محروم مي‌كرد، هيچ تيمي نمي توانست ليورپول را مهار  كند و آن تشكيلات تا سال ها به فوتبال اروپا حكومت مي‌كرد. 

كار تعجب‌برانگيز شهردار ليورپول در انتشار كتاب زندگي‌نامه «كني دالگليش» كه توام با افتخارات زيادي با ليورپول است، باعث شد، تا بسياري از علاقه‌مندان اين تيم خريد كتاب را پيش خريد كرده و از حالا مبلغ آن را به حساب شهرداري واريز كنند. 

«جان مكي» سخنگوي شهرداري ليورپول معتقد است «باشگاه ليورپول نام اين شهر را جهاني كرده و ما نه براي كمك به باشگاه  يا «كني دالگليش» كه براي احياء نام شهرمان اقدام به چنين كاري كرده و انتظار داريم تا ليورپول براي فصل آينده مدعي بزرگ براي تمامي تيم‌هاي در ليگ برتر شود. 

«كني دالگليش» در سال‌هاي بازيگريش براي ليورپول 515 بازي انجام داد و 172 گل  زد و مجموعاً پنج جام قهرماني جام حذفي انگليس و سه جام قهرماني اروپا را در سال هاي 1977 تا 1990 چه به عنوان بازيكن و چه به عنوان مربي به چنگ آورد و به همين خاطر بدل به نماد «انفيلد» شد.
«كني دالگليش» با پيراهن تيم ملي اسكاتلندم در 102 ديدار به ميدان رفت و با 30 گل زده هم بهترين گلزن تاريخ اسكاتلند و هم شاخص ترين بازيكن ملي پوش از نظر تعداد بازي‌هاي ملي محسوب مي‌شود.
او قبل از فينال جام گلزني باشگاه‌هاي اروپا در ورزشگاه «هيسل» بروكسل توانست براي اولين بار در تاريخ ليورپول صاحب هر دو جام قهرماني و حذفي انگليس شود و همانطور كه اشاره شد، اگر آن حادثه بوجود نمي‌آمد، شايد ليورپول را هيچ تيمي قادر به مهار نبود. 

اما حادثه ورزشگاه هيسل و متعاقب آن مرگ 96 تماشاگر ليورپول در ورزشگاه «هيسل بروكسل» به هنگام بازي نهايي جام حذفي در سال 1989 باعث شد تا «كني دالگليش» به يك مرتبه قيد همه چيز را در ليورپول زده و از «اُنفيلد» جدا شود و حالا در 60 سالگي دوباره سكان رهبري اين تيم را در دست گرفت و به يك مرتبه با مقام پنجم جدول رده‌بندي ليگ برتر آنان را سوق داد. تيمي كه  اواسط فصل تا مرز سقوط به دسته پائين‌تر پيش رفت و همگان، حتي «استيون جرارد» كاپيتان محبوب آنان هم خواهان جدايي از باشگاه شدند، ولي يك مرتبه همه چيز فرق كرد و حالا ليورپول به غولي دوباره برخاسته بدل شده تا «كني دالگليش» انحصار و سيطره منچستر يونايتد را و شايد هم  الكس فرگوسن مربي 69 ساله و هموطن خود را با مشكل رو به رو كند.
مردي كه دي ماه گذشته در اولين روزهاي ورودش به «انفيلد» با حضور «فرناندو تورس» گلزن و مهاجم اسپانيايي ليورپول به چلسي موافقت كرد و او را با رقمي ركورد آخرين معادل 50 ميليون پوند (81 ميليون دلار) در فوتبال بريتانيا به حريف داد و به جاي وي «اندي كارول» سانتر فوروارد 22 ساله و ملي‌پوش نيوكاسل و «لوئيز سوارز» مهاجم اروگوئه‌اي تيم آژاكس را به «انفيلد» آورد و با آمدن آنان و نيز ميدان دادن به جوانان زير 20 سال ليورپول به يك مرتبه از مقام پانزدهمي تا رده ششم صعود كرد و حالا شهرداري به پاس اين همه تلاش كتاب زندگي نامه‌اش را منتشر كرده و سود انتشار آن را در اختيار انجمن‌هاي خيريه قرار داده تا نام اين بزرگ‌مرد اسكاتلندي در فوتبال اين شهر  به افسانه بدل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها