به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، موزه قرآن كريم را ميتوان تنها موزه تخصصي در ايران دانست كه مجموعهاي از نسخ نفيس و ارزشمند قرآني از سده چهارم و پنجم هجري قمري تا دورههاي تيموري و قاجاري در آن وجود دارند؛ موزهاي كه در فضاي سبزي به مساحت تقريبي ده هزار متر مربع جاي گرفته است.
البته هيچ نقطهاي از اين فضاي سبز براي بازديدكنندگان قابل استفاده نيست، زيرا از ورودي موزه تا ساختمان موزه، كريدور و دالان ساخته شده است. موزه قرآن كريم در چند قدمي نهاد رياست جمهوري قرار دارد و علت نصب اين كريدورها، ايجاد امنيت است تا موزه بتواند ساعات بيشتري از روز را ميزبان ميهمانان باشد.
کتابخانه تخصصی موزه قرآن کریم شامل مجموعه بسیار غنی در حوزه کتابهاي مرجع و علوم قرآنی است كه در سه طبقه به وسعت 465 متر مربع قرار گرفتهاست. اين كتابخانه شامل بخشهاي؛ تالار مطالعه و مخزن، تالار امانت و نشریات و همچنين مرکز اطلاعرسانی است. كتابخانه موجود در موزه به گفته يكي از كارمندان موزه، تنها براي مديران و مسوولان سازمان ميراث فرهنگي قابل استفاده است.
شايد از موزه ملي قرآن كريم اين ذهنيت وجود داشته باشد كه قرآنهاي نفيس و خطي با قدمت ديرين يا منسوب به بزرگان دين در آن وجود دارند، اما قرآنهاي اين موزه تنها به قرن چهارم به بعد محدود ميشوند. اغلب تابلوهاي موجود در اين موزه نيز متعلق به قرن معاصرند و كمتر اثري قديمي به چشم ميخورد!
به گفته راهنماي موزه، آثار قديميتر كه قدمتشان به زمان ائمه معصوم(ع) ميرسند، همگي در موزه آستان قدس رضوي گردآوري شدهاند و اين آستان نيز تصميم دارد آنها را در مجموعه خود نگهداري كند.
سالن و محوطه موزه ملي قرآن كريم و همچنين نورپردازيهاي فضا بسيار دوستداشتني به نظر ميرسند اما اين فضاي بزرگ آنگونه كه انتظار ميرود، مورد بهرهوري قرار نگرفته است.
كاش روزي بيايد كه مانند بسياري از موزههاي فرهنگي، موزه ملي قرآن كريم هم، محلي شود براي گردهمآيي دوستداران قرآن، جايي كه در آن به جز نمايش كلمات نوراني تذهيب قرآني، صوت خوش كلامالله نيز طنينانداز باشد؛ جايي كه به ترويج قرائت كتابالله كمك كند، نه اين كه تنها موزهاي آرام و با رفت و آمد كم باشد.
اساسا نام موزه ملي قرآن كريم ضرورت وجود برترين، قديميترين و گرانقدرترين نسخههاي قرآن ايران و جهان را يادآور ميشود؛ نسخههايي كه اكنون جايشان تا حدي در اين موزه خالي است.
جمعه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰
نظر شما