به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، علی لاریجانی در گفت و گو با ستاد اطلاع رسانی بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: در حال حاضر اقتصاد نشر، بيمار است و ما بايد چرخه نشر را از اين معضل نجات دهيم كه اگر اين كار در سال جهاد اقتصادي انجام شود، اقدامي معنادار خواهد بود.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من فكر ميكنم بايد كاري كرد كه پروسه اقتصادي نشر معقول باشد، البته درست است كه ناشران بخاطر نبود اقتصاد فربه به اين كار رو ميآورند اما زندگي آنها هم بايد بچرخد.
لاريجاني گفت: بيماري اقتصاد نشر به عمل جراحي نياز ندارد و با قرص و درمان ساده حل ميشود.
ضعف در کتابخوانی یک مشکل فرهنگی است
رييس مجلس شوراي اسلامي ضعف در مشکل کتابخوانی کشور را یک مشکل فرهنگی دانست.
علی لاریجانی در حاشيه بازديد از نمايشگاه كتاب در پاسخ به اين سوال كه آيا مشكل كتابخواني يك مشكل فرهنگي است يا اقتصادي، تصريح كرد: من فكر ميكنم اين يك مشكل فرهنگي است، البته ممكن است پسزمينه اقتصادي داشته باشد و نميتوان آن را ناديده گرفت، اما اصولا جامعه ما خيلي با كتابخواني انس پيدا نكرده است كه البته اين هم خوب است اما آثار و كتب ديگر كمتر خوانده ميشود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: در غرب، كودكان از دوران كودكي آموزش ميبينند كه با كتاب انس پيدا كنند لذا وقتی بزرگ می شوند دریافتهای هنری دقیق دارند.
به گفته وي، اين موضوع در كشور ما ضعيف است، البته ما از نظر علايق ديني و مذهبي جلوتر هستيم اما علاقهمند كردن كودكان به كتابخواني كار آموزش و پرورش و رسانههاست تا كودكان احساس كنند، اگر اوقات فراغت خود را با كتاب پر كنند لذت خواهند برد.
نقش رسانه ها در رواج فرهنگ کتابخوانی
رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به ضعف فرهنگ کتابخوانی در کشور بر ضرورت تلاش رسانه ها در این زمینه تاکید کرد.
لاریجانی با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور ما ضعف رویکرد کتابخوانی است، اظهار امیدواری کرد با كمك رسانهها گامهاي موثرتري در فرهنگ كتابخواني در كشور برداشته شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در نمايشگاه هم ميبينيد كه تيراژ كتابها بطور متوسط سه هزار نسخه است؛ لذا رسانهها بايد تلاش كنند تا فرهنگ كتابخواني را رواج دهند، البته كتابهاي متنوع با ابتكارات جديد هم در اين باره موثر خواهند بود.
رييس مجلس شوراي اسلامي همچنین خاطر نشان كرد: در حال حاضر تنوع مجموعه آثار چاپ شده بسيار خوب است، اما شمارگان آنها كم است و اين قدري معنادار است.
به گفته وي ميتوان از روشهايي مثل توزيع بن استفاده كرد كه قيمت كتاب براي علاقهمندان ارزانتر شود، اين كار البته براي برخي صنوف مثل دانشجويان انجام شده اما خوب است كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي بخشهاي ديگر هم فكري بكند تا هم بازار آشفته نشود و هم به خريداران كمك شود.
لاریجانی با بيان اينكه قيمت كتاب در كشور ما نسبت به ساير كشورها گران نيست، افزود: البته قيمت كتاب نسبت به وضع داخلي اقتصادي كشور گران است و ما بايد اين را با وضع اقتصاد كشور خودمان بسنجيم.
نمایشگاه امسال ابتکارات ویژه ای داشت
رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تنوع آثار در نمايشگاه كتاب گفت: نمايشگاه كتاب امسال با راهاندازي سالن ويژه دست به ابتكار قابل توجهي زد.
به گزارش ستاد اطلاع رسانی بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران علی لاریجانی در حاشيه بازديد از نمايشگاه افزود: در اين سالن دستهبندي خوبي از آثار برگزيده و جديد براي علاقهمندان به كتابهاي جديد صورت گرفته و اين در نگاه كلي نشان ميدهد كه حركت آثار مكتوب در كشور در چه بخشهايي سرعت و تنوع بيشتري داشته است.
رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به خيزش در حوزه آثار ديني و علمي در بخش كتاب، يادآور شد: در اين نمايشگاه هم آثار فاخر و هم آثاري براي كودكان و نوجوانان يافت ميشود و اين اقدام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و ساير بخشها مثل سازمان تبليغات و ناشران اين آثار قابل تقدير است.
لاريجاني با ابراز تاسف از اينكه صنعت نشر از اقتصاد بالندهاي برخوردار نيست، گفت: در مقايسه با ساير شعب اقتصادي در كشور صنعت نشر از وضعيت پايينتر از متوسط برخوردار است؛ لذا بايد به بخش نشر و فرهنگ كمك بيشتري شود.
او در ادامه با بيان اينكه بودجه بخش فرهنگ سه يا چهار درصد بودجه كل كشور را شامل ميشود، خاطر نشان كرد: بودجه بخش فرهنگ شامل راديو، تلويزيون، وزارت ارشاد، سازمان تبليغات باافزايش آن در مجلس به سه يا چهار درصد كل بودجه كشور ميرسد و اين رقم نشان ميدهد كه بايد با رويكرد حمايتي به بخش فرهنگ توجه شود.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي، با اشاره به ضرورت حمايت از دو بخش فرهنگ و كشاورزي بهعنوان دو بخش غيررقابتي گفت: اين بخشها در رقابت با بخشهاي صنعتي و بازرگاني، اقتصاد پرتحركي ندارد و بايد حتما مورد توجه قرار گيرند.
شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۲
نظر شما