در ابتداي اين نشست، جواد محقق با اشاره به آثار مشابه اين مجموعه كه همزمان در انتشارات پيدايش به چاپ رسيدهاند، ويژگي اين كتاب را يكدستي آن عنوان كرد و در اينباره توضيح داد: مجموعه شعرهاي ديگري كه انتشارات پيدايش در همين قطع منتشر كرد اين است كه مجموعههاي ديگر اشعاري با موضوعات مختلف اند اما تمام اشعار كتاب «برسد به دست تو اي پادشاه جهان» با موضوع واحد و براي شخص واحدي سروده شدهاند. از شاعر ميخواهم هدفش را از آفرينش اين اشعار شرح دهد.
مهديه نظري با تأكيد بر اينكه هر شاعري، حالات و حسهاي مختلفي را تجربه ميكند، درباره نگاه خاصش در زمان آفرينش اين مجموعه گفت: اين كتاب محصول دورهاي از زندگي من است كه به نگاه و حال خاصي رسيده بودم. دورهاي يك ساله كه در آن نزديك به 3 هزار شعر سرودم. 40 شعر اين كتاب و اشعار جلد دوم اين كتاب كه نامههاي سلما نام دارد، گزيدهاي از اين 3هزار شعر است.
شاعر «برسد به دست تو اي پادشاه جهان» درباره قالب اشعار اين كتاب گفت: حرف من در اين كتاب يك حرف واحد بود و به همين خاطر من ترجيح دادم قالب واحدي را براي بيان اين حرف واحد انتخاب كنم. من فكر ميكنم ضرورت محتوايي است كه تعيين ميكند شاعر از چه قالبي در سرودن اشعارش استفاده كند.
در بخش پاياني نشست نقد و بررسي مجموعه «برسد به دست تو اي پادشاه جهان»، مخاطبان نوجوان اين اثر نظراتشان را با نويسنده كتاب درميان گذاشتند. استفاده از لحنهاي متفاوت در اشعار مجموعه و بهكارگيري نمادها و اسطورههاي غيرايراني در اشعار و تصويرگري كتاب ازجمله انتقاداتي بودند كه خوانندگان اثر در اين نشست مطرح كردند.
نظري در پاسخ به اين انتقادات گفت: هر كسي بسته به حال و موقعيتي كه در آن قرار دارد، با لحن خاصي صحبت ميكند. تفاوت لحن در اشعار اين مجموعه نيز، ناشي از اين اختلاف موقعيتهاست. يكي از دلايل استفاده از نمادهاي عربي و امضاي مشخص سلما در اين اشعار، تقدسي است كه اين نمادها براي من دارند. كتاب مقدس ما نيز با زبان عربي نوشته شده است و همين است كه به اين زبان تقدس ميبخشد.
اين شاعر و نويسنده در پايان افزود: هر حرفي و هر كاري براي خود، شناسنامهاي دارد. براي اينكه بعدها اتفاق ناگواري براي شعرهايم نيافتد، من از نام سلما (كه يك اسطوره عربي است) به عنوان يك نشانه در شعرهايم استفاده كرد.
كتاب «برسد به دست تو اي پادشاه جهان» مجموعه شعري است از حرفها و دعاهاي خانم «مهديه نظري» براي امام زمان كه «ميترا عبداللهي» نيز آن را تصويرگري كرده است.
بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران تا 24 ارديبهشت در مصلاي امام خميني (ره) برپاست.
نظر شما