پنجشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۵
وقتي قهرمانان داستان جان مي‌گيرند!

سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در بيست و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران، فرهنگسراي موقت كتاب را با شعار «كتاب؛ سايبان شهر» برپا كرده است.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، وقتي براي تهيه گزارش از غرفه‌هاي نمايشگاه بيست و چهارم به سمت شبستان مصلاي امام خميني(ره) حركت مي‌كردم، با صحنه‌اي مواجه شدم كه توجه مرا به خود جلب كرد. با خود فكر كردم چه اتفاقي ممكن است افتاده باشد كه اين چنين سيلي از جمعيت را به دور خود جمع كرده! هرچه هست، بايد اتفاق خوبي باشد كه گاهي اوقات لبخند را بر لبان كودكان و حتي بزرگ‌ترهايشان جاري مي‌كند. 

جلوتر كه رفتم چهره‌هايي كه با رنگ‌هاي شاد و جذاب رنگ‌‌آميزي شده بودند را ديدم. آنها در حال اجراي نمايش بودند، نمايشي كه با محتوايي طنزگونه مخاطبان را به كتابخواني تشويق مي‌كرد. كمي به تماشاي اين نمايش ايستادم، نمايشي که در كنار غرفه فرهنگسراي كتاب در حال اجرا شدن بود. بعد از پرس‌وجو از مسوولان برپايي نمايش متوجه شدم كه سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران غرفه‌اي با عنوان فرهنگسراي كتاب با شعار «كتاب؛ سايه‌بان شهر» راه‌اندازي كرده است.

تصميمم را عوض كردم و به داخل غرفه فرهنگسراي كتاب براي تهيه گزارش رفتم. وارد غرفه شدم، صحنه‌هاي خاطره‌انگيز را ديدم که خاطرات دوران كودكي‌ام را به ياد آوردند.آنگاه که پدربزرگم شروع به گفتن داستاني مي‌كرد تا من غرق در روياي شبانه شوم و من آن‌قدر محو داستان مي‌شدم كه گويي در آن داستان حضور دارم و از نزديك، شخصيت‌هاي قصه را مي‌بينم!

فرهنگسراي موقت كتاب در نمايشگاه بيست و چهارم مانند كتابي است كه البته صفحات آن كاغذي نيست، بلکه شخصيت‌هاي قصه‌هاي آن جان دارند و حركت مي‌كنند. كتابي كه تمام صفحات آن را مي‌تواني يك جا مشاهده كني؛ صفحه «نشر شهر»، صفحه «خدمات شهري»، صفحه «آموزش هنر»،صفحه «هنر»، صفحه «قرآن»، صفحه «كتابخانه»، صفحه «كودك و نوجوان»، صفحه «باغ كتاب تهران» و صفحه «فاطميه».

فرهنگسراي موقت كتاب در بخش بيروني اين غرفه هر روز نمايشي را با محتواي ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني در ميان عموم مردم به اجرا مي‌گذارد. اين بخش از فرهنگسرا با رنگ‌هاي زيبا و به شيوه طنزگونه، روزانه تعداد بي‌شماري از افراد را به سوي خود جذب مي‌كند و به آنها يادآوري مي‌کند كه كتاب، ياري مهربان در تمامي لحظات زندگي به شمار مي‌آيد.

وقتي وارد فرهنگسراي كتاب مي‌شوي، ابتدا صفحه «نشر شهر» را مي‌بيني كه بيش از 300 عنوان كتاب در حوزه شهر و شهروندي در معرض ديد عموم قرار داده است. علاقه‌منداني كه پا به اين صفحه از مجله فرهنگسراي كتاب مي‌گذارند، بيشتر به سمت كتاب‌هايي با محتواي ارتقاي سبك زندگي شهري، سبك زندگي پايدار، ارتباطات در جهان معاصر مي‌روند. وقتي از آنها علت انتخاب كتاب‌ها با اين عنوان را جويا شدم، فهميدم كه آنها بسيار علاقه‌مندند به گونه‌اي زندگي كنند كه به بافت، سبك و آداب و سنت شهرشان آسيبي نرسانند، بلكه باعث ارتقاي آن نيز شوند. آنها به برقراري ارتباطات موثر و مناسب با شهروندان خويش علاقه‌مند بودند و اظهار داشتند كه براي برقراري هرچه بهتر اين ارتباطات، كتاب‌هاي بي‌شماري مطالعه كرده‌اند و همچنان به خواندن كتاب‌هايي با اين محتوا علاقه نشان مي‌دهند.

كمي جلوتر كه مي‌روي، با صفحه «قرآن» مواجه مي‌شوي، صفحه‌اي كه در آن روزانه مسابقات قرآني برگزار مي‌شود. در اين صفحه از مجله فرهنگسراي موقت كتاب، كارشناسان قرآني حضور دارند كه به مراجعه‌كنندگان قرائت صحيح نماز را آموزش مي‌دهند. در اين صفحه، مشتاقان زيادي را مي‌بيني كه براي يادگيري قرائت صحيح نماز برقي در چشمانشان موج مي‌زند. آنها براي سخن گفتن به شيوه‌اي صحيح با خداي خويش لحظه شماري مي‌كنند. اين صفحه را با اميدي فراوان از آينده‌اي روشن با وجود چنين كودكان و نوجوانان سرشار از عشق به خدا ورق زدم و به سراغ صفحه «امور كتابخانه» رفتم. مخاطبان در اين صفحه با شيوه كتابداري و خدمات مربوط به كتابخانه سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران آشنا مي‌شوند. اين سازمان در صفحه «امور كتابخانه» از علاقه‌مندان براي عضويت در كتابخانه‌ها به صورت رايگان ثبت نام مي‌كند.

در صفحه ديگر از اين مجله، مربياني را با لباس فرم مي‌بيني كه با لحني دلسوزانه، كودكان را با نحوه نقاشي ديواري و كاغذي آشنا مي‌كنند. اين مربيان با ديدن هر نقاشي از يك كودك، به تشويق او مي‌پردازند و بذر اميد به موفقيت را در دل او مي‌كارند و باعث مي‌شوند كه كودك، مشتاق‌تر از قبل به نقاشي بپردازند. اين اشتياق در عجله كردن كودك براي كشيدن نقاشي ديگر و مورد تشويق‌هاي مستمر مربي قرار گرفتن، كاملا مشهود است. در گوشه‌اي از اين صفحه، والدين كودكان به تماشاي نقاشي كردن آنها ايستاده‌اند. آنها به گونه‌اي نظاره‌گر فرزندانشانند كه گويي آنها را تا به امروز اين‌گونه نديده‌اند! مادري با تمام حس مادرانه‌اش سعي در تشويق فرزندش دارد و دائم با تكرار كردن اين جمله كه «چقدر زيبا نقاشي كشيده‌اي، تو بهترين نقاش دنيا خواهي بود» فرزند را براي ادامه كشيدن نقاشي تشويق مي‌كند.

شناخت شخصيت و ابعاد مختلف زندگي حضرت زهرا(س) در صفحه «فاطميه» صورت مي‌گيرد. در اين صفحه كارشناسان مذهبي به علاقه‌مندان حوزه دين و به ويژه زندگاني حضرت زهرا(س) مطالبي را به صورت كاملا روان و قابل فهم ارايه مي‌دهند. اين غرفه به گونه‌اي تزيين شده كه انسان را به ياد غربت حضرت زهرا(س) مي‌اندازد و ايام فاطميه را در ذهن انسان يادآوري مي‌كند.

در صفحه «باغ كتاب تهران» متوليان آماده‌سازي باغ كتاب تهران در يك نشست صميمي، توضيحات فني مربوط به شيوه آماده‌سازي باغ كتاب تهران را به علاقه‌مندان ارايه مي‌دهند. آنها مراحل آماده‌سازي طرح باغ كتاب تهران را هم به تفكيك توضيح مي‌دهند.

به انتهاي مجله كه رسيدم، خود را غرق در شهري از اطلاعات يافتم كه قادر به بيان آن نبودم، اطلاعاتي از شهرم؛ تهران كه تاكنون آنها را يك جا و در زماني كوتاه كسب نكرده ‌بودم. فرهنگسراي كتاب واقعا مصداقي از يك مجله با صفحاتي جذاب و ديدني است كه سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران براي دومين بار اقدام به برگزاري اين غرفه كرده است.

بيست ‌و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران از ساعت 10 صبح تا 8 شب تا 24 ارديبهشت ماه در مصلاي امام خميني (ره) برپا خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط