مدخل «تاريخ منطق» نوشته «نيكولاس رشر» به فارسي برگردانده شد. مترجم اين اثر به دليل كمبود كتابهاي فارسي در حوزه تاريخ منطق، اين اثر را ترجمه كرد.\
وي افزود: اين مدخل پس از ويرايش جديد دايرهالمعارف تغييرات زيادي داشت و بر بار علمي آن افزوده شد. اين تغييرات شامل استفاده از منابع جديد و همچنين اعمال تقسيمها و تفكيكهاي جديد است.
يوسفثاني با بيان اين كه «در ميان كتابهاي فارسي آثار اندكي درباره تاريخ منطق موجود است» گفت: به نظرم رسيد اين مدخل كه از منبع معتبري است و توسط نيكولاس رشر، منطقدان صاحبنام نوشته شده، ميتواند تا اندازهاي نياز علاقهمندان هبه مطالعه تاريخ منطق را مرتفع كند.
وي بررسيهاي اين اثر را مربوط به منطق غرب و تا اندازهاي جهان اسلام و برشمرد و گفت: رشر در اين مدخل اشارهاي نيز به منطق در عصر حاضر داشته است.
عضو هيات علمي موسسه حكمت و فلسفه ايران با بيان اين كه «منطق اسلامي متعلق به حوزه منطق ارسطويي و دوران كهن است» عنوان كرد: آنچه امروز در منطق اهميت دارد، اين است كه بتوانيم با استفاده از ابزارهاي منطقي جديد، در منطق گذشتهمان كنكاش كنيم.
وي يادآور شد: به اين طريق از رهيافتهاي غربيان براي كشف نكتههاي جددي از منطقمان استفاده كردهايم، يعني همان كاري كه غربيان با استفاده از منطق و فلسفه انجام دادند.
كتاب «تاريخ منطق» از سوي انتشارات موسسه حكمت و فلسفه ايران منتسر ميشود.
نظر شما