به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بنیاد فارسشناسی، ویژه برنامههای یادروز سعدی از 26 فروردین ماه 1390 آغاز و تا 9 اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت. همچنین با توجه به تقارن این روز با ایام فاطمیه و نیز کنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهید فارس، تلاش شده است تا برنامههای پیشبینی شده تحت تاثیر فضای معنوی این مناسبتها باشد.
افتتاحیه بزرگداشت سعدی
افتتاحیه مراسم «بزرگداشت سعدی» چهارشنبه(31 فرودین) از ساعت 20 در آرامگاه سعدی آغاز میشود.
جمعی از مسوولان استانی و کشوری، استادان و پژوهشگران حوزه سعدیشناسی از داخل و خارج کشور، دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی از کشورهای روسیه، کوبا، سوریه، لبنان، ترکیه، رومانی و سنگال در این بزرگداشت حضور دارند.
«گلباران آرامگاه سعدی»، سخنرانی، شعرخوانی، رونمایی از کتاب «رزمنامه ایرانیان در هشت سال دفاع مقدس» و پردهخوانی حکایتهای سعدی از جمله برنامههای این مراسم هستند.
نشست علمی
پنجشنبه(1 اردیبهشت) شست علمی با حضور سعدیپژوهانی چون منصور رستگارفسایی، مهدی محقق، اصغر دادبه، ضیاء موحد، میرجلالالدین کزازی، حسن بلخاری، محمود فتوحی و میلاد عظیمی در تالار همایشهای مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار میشود.
برنامههای جنبی
بازدید رایگان علاقهمندان سعدی از آرامگاه این شاعر، نواختن زنگ سعدی در مدارس فارس، انتشار کارت، پوستر و کتاب ویژه یاد روز سعدی، برپایی نمایشگاه اسناد سعدی و آثار برگزیده مراسم «نقشی از سعدی»(که جمعه(26 فروردین) در آرامگاه سعدی برپا شد) از جمله برنامههای جنبی «یادروز سعدی» در پنجشنبه(1 اردیبهشت) است.
«اجرای تئاتر توسط سه گروه» به مدت 9 شب در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس از دیگر برنامههای جنبی «بزرگداشت سعدی» است.
«مرد سخن» به کارگردانی محمدجواد بخشیزاده، «راز پنهان سعدی» به کارگردانی علینقی رزاقی و «عود بر آتش» به کارگردانی فرهاد ارشاد عنوان این نمایشها هستند که به ترتیب هر یک طی سه شب اجرا میشوند.
سهشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۶
نظر شما