سه‌شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۰
معرفي ريشه‌ها و منشاء حوادث انتخابات 22 خرداد

کتاب «تقلب بزرگ» تاليف فرشاد مهدي‌پور از سوي انتشارات مركز اسناد انقلاب اسلامي به چاپ يازدهم رسيد.\

به گزارش خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)، در اين بررسي، با رويكردي انتقادي عمده‌ترين اعتراض‌ها به روند برگزاري انتخابات و دلايل معترضان براي اثبات تقلب (با استفاده از مطالب و اظهارنظرهاي صورت گرفته در دو هفته اول پس از انتخابات 22 خرداد) مورد بررسي قرار گرفته‌اند.

در تمامي انتخابات پس از پيروزي انقلاب اسلامي، همواره سلامت انتخابات از سوي رسانه‌هاي غربي و برخي مخالفان داخلي مورد تشكيك قرار مي‌گرفت، ولي از شامگاه 22 خرداد 1388 شايعه تقلب در انتخابات و به تبع آن درخواست ابطال انتخابات به نحو وسيعي از طرف بازندگان انتخابات به دهمين دوره رياست جمهوري مطرح شد. 

به عقيده نويسنده، اين امر به لحاظ پيشي‌گرفتن قابل توجه دكتر محمود احمدي‌نژاد بر رقيبان خويش و پيروزي قاطع وي، محل تامل و درنگ است. در حالي كه فاصله آراي رئيس جمهور منتخب با ساير رقيبان، بسيار بيشتر بود، طرح رويه عادي اعتراض به روند برگزاري انتخابات، چندان واكنشي بر نمي‌انگيخت. از اين‌رو جريان رقيب و اپوزيسيون خارج از كشور از يك تقلب گسترده در انتخابات سخن مي‌گفتند و خواستار ابطال انتخابات و برگزاري دوباره آن با نظارت ناظران بين‌المللي و در راس آن سازمان ملل بودند.

مركز اسناد انقلاب اسلامي در راستاي ثبت تاريخ انقلاب و دوران حاكميت نظام مقدس جمهوري اسلامي و معرفي بهتر ريشه‌ها و منشا حوادث اخير و وقايعي از اين دست، به انتشار اين اثر اقدام كرده است.

آنچه پس از اعلام نتيجه انتخابات 22 خرداد رخ داد، رويدادي كم‌نظير و بلكه بي‌نظير در حيت سياسي 30 ساله جمهوري اسلامي بود. نامزدي كه خود را پيروز انتخابات مي‌دانست و در تمامي دوره تبليغات، از خود چهره‌اي قانون‌مدار و متعهد به نمايش گذاشته بود، ناگهان تغيير موضع داد و (در همان لحظات اوليه) بي‌اقامه هيچ دليل و دعوايي، خواهان ابطال انتخابات شد. شوك بزرگ ناشي از اين اتفاق، پس از دوره‌اي ترديد و سرگرداني به شكافي بزرگ در جامعه منجر شد و فضايي به شدت دو قطبي را ميان نخبگان، مردم و حاكميت به وجود آورد. موج بي‌اعتمادي برخاسته از اعلام تقلب گسترده در انتخابات، آن چنان فراگير شد كه حتي پاسخ‌هاي واقعي هم چندان مورد توجه افكار عمومي قرار نگرفت و شنيده نشد.

با عبور از وخامت اوضاع روزهاي اول ماجرا، حال اين پرسش به طور جدي مطرح است كه آيا از ابتدا، سوداي چنين سر و صدايي در ميان بوده است؟ اين پرسش را نمي‌توان به سادگي پاسخ داد اما از آنجا كه معترضان، ابطال انتخابات را كمترين خواسته‌ اعلام كرده‌اند و برنامه يك مبارزه سياسي بلندمدت را به ميان كشيده‌اند و انقلاب‌هاي رنگي و برانداز هم همواره از اختلاف برسر نتايج يك انتخابات آغاز شده‌اند، مي‌شود حدس‌هايي درباره اهداف ناپيدايي زد كه در ضمير خودآگاه و ناخودآگاه، خود را مخفي كرده‌اند.

بر اساس مطالب كتاب، محمد حسنين هيكل، مورخ و روزنامه‌نگار مشهور جهان عرب، در گفت‌وگويي با شبكه الجزيره بيان كرد كه ترديد در نتايج انتخابات، از همان لحظات اول و حتي پيش از آن كه نتيجه‌اي اعلام شود، آغاز شد و وسايل ارتباطي به ويژه اينترنت و سايت‌هايي مثل توئيتر در آن نقش اساسي داشتند كه در اين ميان نبايد نقش اسرائيل را در تحريك مردم ايران از طريق همين سايت‌ها ناديده گرفت. تحليل هيكل و بسياري ديگر از صاحب‌نظران، وجوهي پنهان را مورد توجه قرار مي‌دهد.

چاپ يازدهم کتاب «تقلب بزرگ» در شمارگان 2000 نسخه، 104 صفحه و بهاي 10000 راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط