پنجشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۴
تاريخ ادبيات ايران از آغاز دوره سلجوقي تا پايان دوره تيموري

كتاب «تاريخ ادبيات ايران (2)»، نوشته جمعي از اساتيد ادبيات براي اينكه دانشجويان با سهولت بيشتر ادوار تاريخي و ادبي را بازشناسند نوشته شده است. اين كتاب دوره زماني طولاني از سال 432 ﻫجري قمري كه مقارن با آغاز دوران سلجوقي است تا پايان دوره‌ تيموريان را در برمي‌گيرد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، كتاب «تاريخ ادبيات ايران (2)» را دكتر سيدعلي‌اصغر ميرباقري فرد، دكتر غلامحسين شريفي، دكتر حسين آقاحسيني، دكتر اسحاق طغياني، دكتر محمود براتي و دكتر محمدرضا نصراصفهاني نوشته‌اند؛ اين كتاب به كوشش سازمان مطالعه و تدوين كتب علوم انساني دانشگاه‌ها (سمت) منتشر شده است و يك هزار و چهارصدمين كتاب (سمت) محسوب مي‌شود.

تأليف تاريخ ادبي كاري بس سخت و دشوار است بدان جهت كه قلمرو آن بسيار گسترده و عوامل و عناصر مؤثر در آن متعدد و متنوع است. در تدوين كتاب تاريخ ادبيات بايد براي تحقق اهداف تعيين‌شده ميان اين عوامل و عناصر، ارتباطي جامع و منسجم به وجود آورد.

براي انجام اين كار ضروري است شاخص‌ها و اصولي تعيين شود تا بر اساس آنها ميزان توجه به هريك از اين عوامل و چگونگي ارتباط آنها با يكديگر و نقش هر يك از اين عوامل به تنهايي و در پيوند با يكديگر در تحقق اهداف مورد نظر معلوم شود.

بر پايه اين مباني بايد به پرسش‌هاي بسياري در اين قلمرو تحقيقي پاسخ گفت. وقتي كتاب تاريخ ادبيات براي دوره‌هاي درسي در سطح كارشناسي تأليف مي‌شود موانعي چون مجال محدود دانشجويان در يك مقطع تحصيلي و متناسب نبودن دوره تحصيلي آنها با گستردگي موضوع تاريخ ادبيات و تعدد و تنوع عناصر ذيربط در اين قلمرو تحقيقي تنگناهاي ديگري پديد مي‌آورد كه تأليف تاريخ ادبي را دشوار مي‌سازد.

در تأليف اين كتاب مانند جلد نخست هدف آن است كه دانشجويان كارشناسي زبان و ادبيات فارسي با بخش ديگري از تاريخ ادبيات ايران آشنا شوند. بدين جهت، در طرحي هدفمند در اين كتاب دوره‌هاي ادبي، نويسندگان و شاعران تأثيرگذار هر دوره و آثار آنان در بستر تاريخي معرفي و پيوند آنها با مسايل سياسي، اجتماعي، علمي و فرهنگي، تبيين و زبان و سبك آنان تحليل و نمونه شعر و نثر هريك براي آشنايي دانشجويان آورده شده است.

اين كتاب دوره زماني طولاني از سال 432 ﻫجري قمري كه مقارن با آغاز دوران سلجوقي است تا پايان دوره تيموريان را در برمي‌گيرد. مباحث كتاب در سه فصل جاي گرفته كه هريك از اين فصول خود شامل سه بخش مقدمه، نثر و شعر است. 

براي آنكه امكان دسترسي به منابع براي مطالعه بيشتر دانشجويان فراهم شود پي‌نوشت‌ها در پايان هر فصل در بخشي مجزا آورده شده است. شماري عكس و نقشه و نمودار نيز بر مطالب كتاب افزوده شد تا دانشجويان با سهولت بيشتر ادوار تاريخي و ادبي را بازشناسند.

كتاب «تاريخ ادبيات ايران (2)» براي دانشجويان رشته زبان و ادبيات فرانسه در مقاطع كارشناسي به‌عنوان منبع اصلي درس « تاريخ ادبيات ايران » به ارزش 2 واحد تدوين شده است. اين کتاب در 512 صفحه و بهاي 68500 ريال در اختيار دانشجويان و علاقه‌مندان به تاريخ و ادبيات قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها