عضو هيات علمي گروه معارف دانشگاه دامغان از انتشار كتاب «گونههاي نقد و روشهاي حل تعارض در اخبار عاشورا» تا دو ماه آينده خبر داد و گفت: اين كتاب، اثري در شناخت واقعه عاشوار است كه با 9 روش علمي مقتلهاي درست را پيشروي مخاطب قرار ميدهد._
وي افزود: بر اساس يافتههاي اين كتاب، مقتلهاي عاشورا بين قرن نخست تا پنجم از صحت و سقم بيشتري برخوردارند و بيشتر تعارضها در قرن ششم و هفتم به ويژه در دوران صفويه وارد منابع تاريخي شدهاند كه در برخي موارد باعث كاسته شدن حقيقت و صحت خلوص نهضت عاشورا شدند.
ملاكاظمي با اشاره به 9 روش كاربردي در شناخت مقتلهاي درست عاشورا گفت: اين روشها شامل نقد اخبار بر مبناي مطالعات سند و رجالي، نقد اخبار بر مبناي مباحث مصطلح الحديث، نقد اخبار بر مبناي عقل سليم، نقد اخبار بر مبناي احاديث و سيره قطعي معصومين (ع)، نقد اخبار بر مبناي مقام و منزلت ائمه معصومين(ع)، نقد اخبار بر مبناي اعتبار منبع تاريخي و مولف آن، نقد اخبار بر مبناي ديدگاه فكري و عقيدتي ارباب مقاتل يا تاريخنگار، نقد اخبار بر مبناي مقتل ابومخنف و نقد اخبار بر مبناي مطالعات جامعهشناختي كوفه و شام ميشود و نويسنده در قسمت پاياني نيز روشهاي حل تعارض اخبار عاشورا را مطرح ميكند.
مولف اثر تصريح كرد: بهترين شاخصها در معرفي مقتلهاي بين قرن نخست تا پنج هجري مورد توجه قرار ميگيرد و در كنار آن، پنج منبع از مقتلهاي مهم كه منبع بسياري از آثار در اين حوزهاند، به مخاطب معرفي ميشود.
ملاكاظمي درباره آثار مشابه اين اثر گفت: در بررسي مقالات و كتابهاي مختلف اين حوزه كتابي با اين موضوع نديدهام كه چند روش خاص براي شناسايي صحت و سقم مقتلها را در اختيار مخاطب قرار دهد. در واقع، اين اثر رساله كارشناسي ارشد من در دانشگاه امام صادق(ع) است كه به پيشنهاد دانشگاه، كتاب ميشود.
وي درباره جامعه مخاطب اين اثر گفت: تمامي افراد جامعه ميتوانند از اطلاعات اين كتاب استفاده كنند و براي تفهيم مباحث تخصصي به مقدمه كتاب مراجعه كنند، اما مخاطبي كه با مباني علوم حديث آشنا است، به راحتي ميتواند از اطلاعات اين اثر استفاده كند.
چاپ نخست كتاب «گونههاي نقد و روشهاي حل تعارض در اخبار عاشورا» اثر علي ملاكاظمي تا دو ماه آينده از سوي انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) منتشر و روانه بازار نشر ميشود.
نظر شما