طالبيان به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: جشنواره شعر فجر در اين دوره توانست به لحاظ كمي و كيفي، تعداد شركتكنندگان، استقبال علاقهمندان شعر از جشنواره، تعداد مهمانان خارجي حاضر در جشنواره، دقت نظر داوران و بسياري معيارهاي ديگر در سطح بالاتري نسبت به دورههاي پيشين برگزار شود.
وي ادامه داد: در شهرستانها نيز با برگزاري بيش از هزار جلسه شعرخواني و برگزاري همايشها بسياري از استعدادهاي جوان شناسايي شدند.
قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در حوزه شعر و ادب تصريح كرد: در مجموع به اهداف پيشبيني شده دست يافتيم؛ هر چند اين متولي نيست كه بايد اظهار نظر كند؛ بلكه نياز است تا اصحاب رسانه و كارشناسان نسبت به اين مساله ابراز عقيده كنند.
طالبيان با بيان اين كه دبير جشنواره نيز در اين دوره تلاش زيادي از خود نشان داد، تصريح كرد: تغييراتي در اين دوره لحاظ شده بود كه بايد آزمايش ميكرديم و خوشبختانه اعمال این تغییرات به حصول درصد بالايي از نتايج مثبت در جشنواره منجر شد.
وي يادآور شد: البته بیبرگزیده بودن جشنواره در بخش شعر نيمايي و سنتي موجب ابراز انتقاداتي به جشنواره شد. در این میان اين نظريه مطرح ميشد كه بايد راههاي ديگري را براي انتخاب نفر برگزیده آزمايش كنيم و مشاركت را در سطوح ديگري داشته باشیم. همچنین این نظر مطرح شد كه اين اشعار نماينده همه ظرفيت شعرهاي شيوه نيمايي و سنتي شعر امروز ما نيستند كه انتقاد درستي هم بود.
وي تصريح كرد: پاسخي هم براي اين انتقاد بود؛ مبنی بر این كه بسياري از چهرههاي نامآشنا به دلايلي چون ايجاد مجال براي جوانان در جشنواره شركت نكردند و اين نتايج برآيند آثار شاعران حاضر در جشنواره است، نه تمام ظرفيت شعر ايران؛ و چه بسا اگر شاعران بزرگ ديگري در جشنواره حاضر بودند شايد نتايج به شكل ديگري رقم ميخوردند.
پنجمین دوره جشنواره شعر فجر، از ۷ تا ۱۰ اسفند سال گذشته، همزمان در سراسر کشور برگزار شد.
دوشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۵
نظر شما