چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۵
تبدیل سکونتگاه یکی از استادان حافظ در یزد به خانه شعر و ادب فارسی

مدیرعامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد از تبدیل محل زندگی یکی از اساتید حافظ و محل موقت تردد این شاعر پرآوازه کشورمان در یزد، به خانه شعر و ادب فارسی خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، حافظ شاعر بلندآوازه کشورمان چندان اهل سفر نبوده و خود نیز بارها در غزلیاتش این موضوع را مورد اشاره قرار داده است. با این حال در متون تاریخی، از یزد به‌عنوان مقصد یکی از سفرهای اندک‌شمار خواجه شیراز نام برده شده است.

همچنین از «شیخ محمد دادا» به‌عنوان یکی از استادان شاعر این نامی کشورمان (حافظ) یاد می‌شود. وی در یک محله قدیمی شهر یزد به نام «شیخداد» زندگی می‌کرده است. اکنون اما، محل سکونت «شیخ محمد دادا» به‌دلیل فرسودگی رو به تخریب نهاده است.

حال، کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر یزد و سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری یزد در اقدامی مشترک، با شناسایی این خانه قدیمی (و شاید محل سکونت و یا تردد موقت حافظ در یزد)، سعی کرده‌اند این مکان را به‌عنوان خانه فرهنگ شعر و ادب فارسی معرفی کرده و آن را بازسازی کنند تا به‌عنوان مکانی برای حضور شاعران و نویسندگان استان یزد مورد استفاده قرار گیرد.

عباس ملازینلی، مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی و اجتماعی شهرداری یزد با اشاره به انتخاب مکان سکونت یکی از اساتید حافط ( شیخ محمد دادا) و محل تردد حافظ برای انجمن شهر و ادب فارسی، به خبرنگار ایبنا گفت: در محله اصلی شیخداد، خانه‌ای در تملک شهرداری بود که با شناسایی آن قرار شد ضمن بازسازی و بهسازی، به‌عنوان خانه شعر و ادبیات در استان یزد مورد استفاده قرار گیرد.


وی افزود: انجمن شعر و ادب استان در این مکان مستقر خواهد شد که امیدواریم تا پایان امسال و نهایتا سه ماهه اول سال آینده به بهره‌برداری برسد زیرا این وضعیت آن بسیار نامناسب است و نیازمند زمان برای بازسازی و بهسازی آن است.

مدیر عامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد ادامه داد: از نظرات و دیدگاه‌های علما و اصحاب شعر و ادب استفاده خواهد شد تا کاربری مورد نظر در آن محقق شود.

ملازینلی بیان کرد: این مکان از آن جهت انتخاب شد که در تاریخ بیان شده است که یزد بیش از یک سال و اندی میزبان حافظ بوده و این شاعر نامی کشورمان در خانقاه استاد خود و همچنین بندرآباد یزد در تردد بوده است. در هر حال ما این مکان را شایسته‌ترین مکان برای استقرار انجمن شعر و ادب استان دیدیم و انتخاب کردیم.

محسن عباسی هرفته، عضو شورای اسلامی شهر یزد و مسئول پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد نیز در این باره به خبرنگار ایبنا گفت: با توجه به پیوست فرهنگی این مکان تاریخی با شاعر نامی کشورمان سعی کردیم تا شهر جهانی یزد را به این فرهنگ پیوند دهیم.


وی افزود: اعتبار ۷۰۰ میلیون تومانی برای مرمت این خانه‌ تاریخی در شورای اسلامی شهر یزد تصویب شده است و با توجه به قدمت تاریخی بنا که متعلق به دوره قاجار است، سعی شد بار دیگر مکانی برای حضور شاعران و ادبیان استان و کشور فراهم شود.

مسئول پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد هرفته ادامه داد: حفظ و توسعه شعر و ادب فارسی در خانه‌ای تاریخی و در محله‌ای فرهنگی و ادبی و همچنین در شهری جهانی و شهری که پایتخت کتاب ایران بوده است، می‌تواند بهترین بستر را برای پاسداشت فرهنگ مهیا کند.

عضو شورای اسلامی شهر یزد فراهم کردن محفل شعرا و پاتوقی برای شعر و ادب فارسی در دامن بافت تاریخی را از عوامل هم‌افزایی و حضور جوانان در بافت تاریخی دانست و گفت: متاسفانه شعر و ادب فارسی به نوعی در بین جوانان مهجور مانده است و این بستر می‌تواند جاذبه‌ای برای کشش جوانان به سمت شعر و ادب فارسی باشد چرا که جوانان امروز، رغبت و علاقه زیادی به بافت تاریخی دارند و امیدواریم از بستر معنوی این فضا نیز بیشتر بهره‌مند شوند.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۵
    اگر خانه متعلق به دوره قاجار است ،چگونه محل حضور حافظ بوده است؟؟؟؟؟؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط