سه‌شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۹
ترجمه رمان «ژولی» در بازار کتاب ایران

رمان دو جلدی «ژولی»، از مهمترین آثار ادبی رمانتیک جهان با ترجمه بهنام چهرزاد منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رمان ژولی از مهم‌ترین آثار ادبی رمانتیک جهان و از شاهکارهای ادبیات فرانسه است که در سال‌های ۱۷۵۶ تا ۱۷۵۸ توسط ژان ژاک روسو خلق و برای اولین بار در ۱۷۶۱ به چاپ رسیده است.
 
این اثر در سبک نامه‌نگارانه نگاشته شده و حاوی جریان یک ارتباط عاشقانه است که در حاشیه به بسیاری موضوعات خطیر مرتبط ازجمله عشق، قرارداد ازدواج، ازدواج اجباری یا روند تکامل در احداث نهاد خانواده می‌پردازد.
 
این رمان محبوب بزرگانی چون کانت، گوته و تولستوی بوده و در مقام یکی از رمان‌های بزرگ ادبیات جهان شامل طرحی بافراست از مصادیق احساس است که خواندنش را برای هرجان روشنی ضروری می‌کند؛ زیرا در خاص‌ترین ویژگی خود یک رمان نایاب یعنی یک رمان ایده است.
 
ژولی هم صحنه ظهور و تداعی گرم‌ترین عواطف از یادرفته ما از قلم آفرینشگرانه روسوست و هم آموزه حرکت برمدار ضمانت عشق یعنی فرزامی(vertu) و پاکی است.
 
ژولی نقطه مقابل عادت به ابتذال کشیده شده رابطه دو جنس در زمان ماست و نگاره استادانه‌ای از احساس است که عشق را با تادیب روح به آغوش معصومیت ازلی و طبیعی آن می‌رساند.
 
این کتاب بزرگ‌ترین دستاورد اندیشه روسو و از بزرگ‌ترین نمونه‌های نبوغ انسان اروپایی است و ما را از نو به یادگار از دست رفته عشق بازمی‌گرداند.
 
این رمان برای نخستین بار در دو جلد و بهای 495 هزار تومان در دوره صد کتاب بزرگ ادبیات جهان نشر چهرزاد به زبان فارسی برگردانده شده است.

ژان ژاک روسو متولد ۲۸ ژوئن ۱۷۱۲ ژنو و درگذشته ۲ ژوئیه ۱۷۷۸ ارمنویل ،متفکر و نویسنده بزرگ قرن هجدهم فرانسه و فرزند شایسته عصر روشنگری بود که در مقام هشداردهنده‌ای شریف کوشید دیگر بار معنویت به قهقرا رفته انسان اروپایی عصر جدید را به مبادی طبیعی و خداداد خودبازگرداند؛ به‌ویژه در یکی از مهم‌ترین آثار خلاقه خود رمان ژولی، دست به ترسیم چالش ژرف میان خاستگاه غریزی امیال و عاطفه عشق نوجوانی، اخلاق در مواضع اجتماعیِ هنجارهای خود و رهیافت بلوغ و رستگاری نفس پس از گذر از تجارب پختگی زد.
 
از آثار دیگر وی می‌توان به گفتارها(در فواید علوم و هنرها /منشا نابرابری)، قراردادهای اجتماعی، نامه‌هایی از کوهستان و نامه‌ها به اسقف بومون،اعترافات، روسو در قضاوت ژان ژاک‌، نامه به دالامبر در باب آسیب‌شناسی نمایش نو، تفکرات تنهایی در طبیعت اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها