یکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰
«مغالطه آدام اسمیت؛ رهنمودی به الهیات اقتصادی» منتشر شد

کتاب «مغالطه آدام اسمیت؛ رهنمودی به الهیات اقتصادی» منتشر شد. این اثر با دنبال کردن تاریخ اندیشه اقتصادی به عنوان گونه‌ای از مواجهه با ارزش‌ها و سیاست‌ها، مخاطبان را به درک همزمان دو چالش از فهم علمی و استدلال اخلاقی رهنمون می‌کند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «مغالطه آدام اسمیت؛ رهنمودی به الهیات اقتصادی» به قلم «دانکن فولی» و ترجمه مشترک علی سعیدی و حمیدرضا مقصودی به رشته تحریر درآمده است.

این اثر، علم اقتصاد را با پیچیدگی و تعارضات سیاست‌ها و جامعه مرتبط می‌سازد و یادآور می‌شود که قوانین اجتناب‌ناپذیر، لازم و ثابتی وجود ندارد که بر بازار حکومت کند.

نویسنده کتاب «مغالطه آدام اسمیت؛ رهنمودی به الهیات اقتصادی» معتقد است تفکیک عرصه اقتصاد از دیگر عرصه‌های زندگی اجتماعی باعث شده است اعمالی غیراخلاقی مانند پیگیری نفع شخصی در عرصه اقتصاد نه تنها مذموم نباشد بلکه ممدوح و ستودنی شمرده شود با این توجیه که پیگیری نفع شخصی توسط تک تک افراد باعث می‌شود نفع جامعه در کل، افزایش یابد.

«دانکن فولی» نویسنده کتاب «مغالطه آدام اسمیت؛ رهنمودی به الهیات اقتصادی» هدف خود از انتخاب عنوان فرعی « رهنمودی به الهیات اقتصادی» را نشان دادن این مطلب عنوان کرده که اقتصادی که امروزه از آن به علم تعبیر می‌شود، لزوما منشا استقرائی و قیاسی ندارد و توام با باورها و تخیلات اقتصاددان‌ها است اما در زبان فارسی، واژه الهیات نمی‌تواند این مفهوم را به طور مناسب انتقال دهد.

آن‌چه از مطالعه مطالب این نوشتار بر می‌آید این مطلب است که در این اثر از چشم‌انداز تاریخی به مثابه روشی مناسب برای سازماندهی مجموعه پیچیده‌ای از اندیشه‌ها در قالب گزارشی منسجم و فهم پذیر استفاده شده است. این کتاب منعکس‌کننده بسیاری از مطالب و آموزه‌های متون تخصصی در حوزه تاریخ اندیشه‌های اقتصادی است.

کتاب «مغالطه آدام اسمیت؛ رهنمودی به الهیات اقتصادی» از 6 فصل اصلی تشکیل شده است. «رویای اسمیت»، «علم تاریک»، «جدی‌ترین انتقاد»، «درباره نهایی‌ها»، «صداهایی پراکنده در هوا» و «توهمات بزرگ» عناوین فصول 6 گانه این اثر را تشکیل می‌دهند.

مخاطبان با مطالعه این نوشتار با نظریه ارزش مبتنی بر کار اسمیت، چرخه اخلاقی تحول اقتصادی، شاخصه‌های «بگذار بشود»، نظریه پولی اسمیت، نظریه ارزش مبتنی بر کار ریکاردو، نظریه قیمت‌ها مبتنی بر مقدار پول، دیدگاه ریکاردو درباره ماشین‌آلات، نظریه مارکسیستی و تغییرات اجتماعی در قرن بیستم، اندیشه سوسیالیستی، نظریه قیمتی مقدار پول مارکس و نظریه انباشت ریکاردو آشنا می‌شوند.

«روزهای کاری یا هفته‌های کاری طولانی انرژی کارگران را در نتیجه خستگی، بی‌توجهی و سوانح به تحلیل می‌برد و منجر به کاهش بهره‌وری می‌شود. وقتی این کاستی‌ها آشکار می‌شود، سرمایه‌داران به دیگر شیوه‌های افزایش ارزش اضافی روی می‌آورند. اگر حداکثر روز کاری، تعیین شده باشد تنها راه برای افزایش ارزش اضافی، کاهش ارزش نیروی کار یعنی کاهش زمان کار لازم است. «مارکس» این جریان را «ارزش اضافی نسبی» می‌نامد.» این جملات برگرفته از کتاب «مغالطه آدام اسمیت؛ رهنمودی به الهیات اقتصادی» است. 

چاپ نخست کتاب «مغالطه آدام اسمیت؛ رهنمودی به الهیات اقتصادی» اثر «دانکن فولی» و ترجمه مشترک علی سعیدی و حمیدرضا مقصودی با شمارگان هزار نسخه، 300 صفحه و به بهای هشت هزار و 500 تومان از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط