پنجشنبه ۴ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۲
نخستین دفتر سالخوردگی منتشر شد

نخستین دفتر از مجموعه «دفترهای سالخوردگی»(در این کوچه گل بنفشه می‌روید: باران) اثر احمدرضا احمدی منتشر و روانه بازار کتاب شده است._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) این دفتر دربرگیرنده نثرهای شاعرانه‌ای از احمد‌رضا احمدی، شاعر و نویسنده کودک و نوجوان است.

در این کتاب که به ع.‌پاشایی تقدیم شده 175 نثر شاعرانه درباره موضوعات مختلف محیط پیرامون شاعر و رویدادهای روزمره گنجانده شده است.

این نثرهای شاعرانه در حقیقت قطعه‌های ادبی هستند که به توصیف خاطرات، احوال و دغدغه‌های احمدی پرداخته‌اند. از دیگر ویژگی‌های این نثرها زبان آهنگین آن‌ها را می‌توان برشمرد که این متن‌های ادبی را به شعر بسیار نزدیک کرده است.

«در کوچه ماندیم»، «واقعیت»، «صبح شده بود»، «حوله‌های خیس آبی‌رنگ»، «چاه آب»، «فراغت‌ها»، «من چگونه»، «صدای مرغ حق»، «از کودکی»، «در یک لیوان»، «شاخه گیلاس»، «کاغد دیواری»، «خیال می‌کردیم»، «شهرم»، «در گورستان»، «بوته‌های شمعدانی»، «کمی از غروب»، «شرح حال» و «آواز پرنده‌ها» عنوان برخی از نثرهای این کتاب هستند.

«فرصت»، «لیوان لیوان»، «فهرست»، «ناامیدی ما»، «گل‌های پامچال»، «غروب بود»، «از پنجره‌ اتاقم»، «قطار»، «عطر انگورها»، «وجد»، «التیام بال‌ها»، «حقیقت»، «چمن»، «سکوت و سرفه»، «من و ترس» و «این سفر» از دیگر نثرهای این دفتر هستند.

در پشت جلد کتاب متن «شاخه گیلاس» آمده است. در این متن می‌خوانیم: «من نمی‌دانم چرا همیشه با افسوس و دریغ از من یاد می‌کرد؛ من که از روزهای مصیبت عبور کرده بودم و می‌دانستم اگر باران به سرم ببارد تنها‌تر می‌شوم. من که همیشه به انتهای کوچه خیره شده بودم در انتظار کسی بودم که از انتهای کوچه بیاید تکه‌ای نان و سبدی سیب را که به عشق آغشته است به من بسپارد که محافظ سبد سیب و عشق باشم. دست‌هایم را به سوی یک شاخه گیلاس بردم، شاخه از دست‌های من گریخت.»

احمدرضا احمدی متولد 30 اردیبهشت 1319 در کرمان است. وی در سال 1343 به همراه نادر ابراهیمی، مهرداد صمدی، محمدعلی سپانلو، بهرام بیضایی، اکبر رادی و جمعی دیگر از نویسندگان و شاعران، گروه ادبی «طرفه» را با هدف دفاع از هنر موج نو تاسیس کرد. انتشار دو شماره مجله طرفه و تعدادی کتاب در زمینه شعر و داستان از فعالیت‌های این گروه است.

احمدی در مهر ماه سال 1349 در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مشغول به کار شد. تا سال 1358 در سمت مدیر تولید موسیقی برای صفحه و نوار ماند و از سال 1358 تا زمان بازنشستگی یعنی سال 1373 در بخش انتشارات كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان به ویراستاری مشغول بود.

آشنایی او با شعر و ادبیات کهن ایران و شعر نیما دستمایه‌ای شد تا حرکتی کاملاً متفاوت را در شعر معاصر آغاز و پی‌ریزی کند. از بیست سالگی به طور جدی به سرودن شعر پرداخت . نخستین مجموعه شعرش را با عنوان «طرح» در سال ۱۳۴۰ منتشر کرد. همچنین آثاری در ادبیات کودک و نوجوان دارد.

در سال ۱۳۸۵ احمدی به عنوان شاعر برگزیده پنجمین دوره اهدای جایزه شعر بیژن جلالی انتخاب شد. وی در سال ۱۳۸۸ نامزد دریافت جایزه هانس کریستین اندرسن شد.

نخستین دفتر از مجموعه «دفترهای سالخوردگی»(در این کوچه‌ها گل بنفشه می‌روید: باران) اثر احمدرضا احمدی در 197 صفحه، شمارگان 1500 نسخه و قیمت 4200 تومان منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط