سه‌شنبه ۸ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰
افزايش اعتماد با مطالعه مناسب

دكتر امير دانش‌زاده، نويسنده حوزه روانشناسي و ارتباطات عصب‌ـ كلامی: يکی از فجایعی که در زندگی خانوادگی افراد یک جامعه و یا در ارتباطات افراد مي‌تواند اتفاق بیفتد، منبعث از عنصر بی‌اعتمادی است._

خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، دكتر امير دانش‌زاده، روان‌شناس و متخصص ارتباطات عصب ـ كلامي (NLP): يکی از فجایعی که در زندگی خانوادگی افراد یک جامعه و یا در ارتباطات افراد مي‌تواند اتفاق بیفتد، منبعث از عنصر بی اعتمادی است.

زمانی که بی‌اعتمادی فضای خانه را می‌گیرد، مقدمات ارتباطات نادرست فراهم می‌شود و این شروع همان اتفاق بد بزرگ است. بی‌اعتمادی در بیشتر موارد از عملکرد یکی از افراد ایجاد می‌شود و جو صمیمانه خانواده را کاملا بهم می‌زند. 

مطالب بسياري درباره اعتماد و بي‌اعتمادي در كتاب‌هاي روانشناسي نوشته شده است. از جمله اين موارد مي‌توان به عوامل ایجاد بی‌اعتمادی اشاره كرد. برخي از اين عوامل شامل دوری جستن از صداقت (دروغ گویی) کتمان کردن بعضی از موضوعات که به صورت عادت بدل شود، رفتارهای خاصی که متفاوت با منویات درونی شخص است، سکوت بیش از حد فرد در بیشتر مواقعی که انتظار سخن گفتن از او می‌رود، انزوا جستن از جمع، خود را تافته جدا بافته تصور کردن، احساس برتری نسبت به طرف مقابل و در نتیجه نداشتن مشارکت فکری با او، بدگمانی به مخاطب و او را همواره مقصر فرض کردن، حسادت به مخاطب و استفاده نکردن از قابیت‌های مشخص او و غرور و قدرت طلبی و لذت بردن از تسلط بر دیگران. 

کسانی که این 10 مورد را دارا هستند، مطمئن باشند بذر بی‌اعتمادی را کاشته‌اند و در صورت بروز بی اعتمادی ادامه زندگی کاملا اجباری و از روی مصلحت است،  به تمام خانواده‌ها و عموم مردم توصیه می‌کنم خود را از این 10 مورد دور نگهدارند تا در گرداب بی‌اعتمادی گرفتار نشوند. يكي از روش‌هاي دور ماندن از انواع بي‌اعتمادي‌ها آگاهي از چگونگي و نحوه رفع آنهاست كه مي‌تواند از طريق مطالعه كتاب‌هاي مناسب حوزه روانشناسي اعتماد صورت گيرد. 

مطالعه كتاب علاوه بر افزايش سطح تفكر خانواده‌ها، عاملي براي ارزيابي و شناسايي نقاط قوت و ضعف اعضاي خانواده خواهد شد. البته كتاب‌هاي روانشناسي با مقالات اينترنتي كه اصالتا غربي‌اند و مستقيم به فارسي بازگردانده مي‌شود، نمي‌توانند براي فرهنگ و روحيات مردم ايران مناسب باشد، بنابراين براي استفاده از كتاب‌هاي اين حوزه بايد دقت كرد كه حتي استفاده از ترجمه‌هاي روانشناسي نيز برگردان صرف از زباني ديگر به فارسي نباشد.
 
در بسياري از اين كتاب‌ها تاكيد شده كه در صورت ايجاد بی‌اعتمادی، شرایط به گونه‌ای خواهد شد که برگرداندن اعتماد پيشين فوق‌العاده سخت و تقریبا امکان ناپذیر است، حتی اگر با تلاش فراوان بتوانیم اعتماد طرف مقابل را مجددا جذب کنیم، شرایط ایجاد شده به هیچ وجه چون گذشته نیست و هاله‌ای از بی‌اعتمادی همواره در فضا موجود است.
 
بیشتر مشکلات خانوادگی بین زن و شوهرها و مشکلاتی که در ارتباطات اجتماعی رخ می‌دهند، ناشی از بی‌اعتمادی است، بنابراین تلاش کنید نه تنها از مواردی که اشاره شد، دوری کنید، بلکه همواره در جهت اعتمادسازی حرکت کنید تا زندگی خانوادگی یا اجتماعی شما دچار لطمه نشود.

هنر یک ارتباط خوب و موفق در اعتمادسازی است و هنر یک مدیر موفق نیز در اعتماد سازی است، پس مدیریت خانواده و اجتماع نیاز به اعتماد سازی و اجتناب از ترویج بی‌اعتمادی دارد، ما فقط در سایه اعتماد به مخاطب است که می‌توانیم با او ارتباطی صمیمی و اساسی برقرار کنیم وگرنه هر نوع ارتباطی که در سایه بی‌اعتمادی ایجاد شده باشد، ارتباطی صوری و بی‌اساس است و هر لحظه باید انتظار قطع آن ارتباط را داشته باشيم و کلام آخر این که نجات ما در گرو اجتناب از فضاهای بی‌اعتمادی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها