یکشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۰
برخورد نزديك از نوع منظومه‌ی شمسی

خورشید و سیارات، قمرهاي آن‌ها و اجرام دیگر آسمانی مانند سیارک‌ها که به دور خورشید می‌گردند، مجموعاً منظومه‌ی شمسی نامیده می‌شوند. کتاب «منظومه‌ی شمسی» از مجموعه‌ی علمی دانش‌نامه که انتشارات «گوهر اندیشه» منتشر کرده است، اطلاعات بیش‌تری درباره‌ي سیاره‌های این مجموعه گرد آورده است.

ایبنا نوجوان: فرضیه‌ای به نام «برخورد نزدیک» بر این پایه است که سیاره‌ها از مواد جدا شده از خورشید تشکیل شده‌اند. بر پايه‌ي اين نظريه، کشش گرانشی یک ستاره یا یک ستاره‌ی دنباله‌دار به حدی بوده است که هنگام عبور از کنار خورشید مقداری از ماده‌ی آن را بیرون کشیده است. زمین ما عضوی از خانواده‌ی خورشید است.

در منظومه‌ی شمسی، 9 سیاره‌ی اصلی، تعداد زیادی قمر طبیعی، تعداد زیادی سیارک، تعداد نامعلومی ستاره‌ی دنباله‌دار به همراه شهاب‌ها و شهاب‌سنگ‌ها به دور خورشید در حال گردش هستند.

تمام اجرامی که تحت‌تأثير نیروهای گرانشی خورشید در مدارها در گردشند، منظومه‌ی شمسی را تشکیل می‌دهند. این اجرام بر اساس جرمشان در سلسله مراتب مشخص قرار دارند. در رأس آن‌ها خورشید قرار گرفته است، سپس سیارات، قمرها و حلقه‌های آن‌ها خرده‌های بین سیاره‌ای(ستاره‌های دنباله‌دار، سیارک‌ها، شهاب‌ها) و در آخرین مرتبه، گازها و گرد و غبار بین‌سیاره‌ای قرار دارند.
 
تمام اين اطلاعات و اطلاعات ديگري درباره‌ي منظومه‌ي شمسي در كتابي به همين نام توسط علی ذوالفقاری آمده است. این کتاب در 24 صفحه و با بهای 1800 تومان توسط انتشارات گوهر اندیشه روانه‌ی بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها