سه‌شنبه ۲۲ دی ۱۳۸۸ - ۱۴:۵۰
«ارتش و سياست» در بازار كتاب

چاپ پنجم كتاب «ارتش و سياست» به قلم عليرضا ازغندي از سوي نشر قومس منتشر شده است./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اين اثر به بررسي سياست نظامي، جامعه‌شناسي نظامي، رابطه ارتش و نظاميان با مردم و ساختارها و عملكرد آن‌ها مي‌پردازد.

در بخشي از پيشگفتار اين كتاب آمده است: «با پايان جنگ جهاني دوم تاكنون نظاميان كشورهاي در حال توسعه تحت تاثير عوامل بين‌المللي و متاثر از محيط اقتصادي و سياسي داخلي، علاقمندي زيادي به دخالت در امور سياسي از خود نشان داده‌اند. گرچه دخالت نظاميان در سياست بسيار متنوع است،‌ ولي نتيجه كار آن‌هايي كه به قدرت مي‌رسند،‌ يكي است. به عبارت ديگر فرضيه اين تاليف به سرشت و ماهيت غير دموكراتيك نظاميان و نداشتن ايدئولوژي خاص توسعه توجه مي‌كند. نظاميان‌ به دليل نداشتن ايدئولوژي خاص توسعه،‌ هر دو راه متمركز و غير متمركز را مورد استفاده قرار داده‌اند. در دوران به اصطلاح جنگ سرد،‌ در برخي از كشورها مانند مصرو الجزاير، پس از اين‌كه نظاميان راديكال قدرت را در دست گرفتند،‌ كار خود را از سياست متمركز شروع كردند و به شرايط غير متمركز اقتصادي و نه سياسي روي‌ آوردند. در حالي كه اكثر كشورهاي آمريكاي لاتين، نظاميان عمدتا از موضعي راست‌گرايانه شروع كردند و در فرآيند حكومت مداري،‌ موضعي راديكال اتخاذ نمودند.»

اين اثر در دو بخش با عنوان‌هاي «ارتش و نظاميان» و «ارتش و سياست» به رشته تحرير درآمده است.

در قسمتي از اين اثر با عنوان «سازمان‌هاي نظامي و سازمان‌هاي غير نظامي» آمده است: «مي‌توان سازمان‌ها و موسسات درون يك جامعه را بر حسب شاخص‌هاي مختلف و با توجه به معيارهايي گوناگون از جمله بر اساس نوع عملكرد،‌ روابط و يا سنخ ابزار و وسايلي كه جهت دست‌يابي به اهداف سازمان به كار گرفته مي‌شود،‌ طبقه‌بندي كرد. طبيعي است كه انتخاب ابزار توسط يك سازمان درون جامعه، عملا به اهداف سازمان نظامي با ضرورت‌ها و نيازهاي جامعه، بستگي و رابطه متقابلي دارد. براي شناخت دقيق‌تر مختصات يك سازمان نظامي، لازم است نكات افتراق و اشتراك سازمان نظامي با ساير سازمان‌ها مشخص شود. نيروهاي مسلح نسبت به سازمان‌هاي غير نظامي چند مزيت اساسي دارند. برتري در سازماندهي، منزلت نمادين و امتياز انحصاري مسلح بودن، امتياز انحصاري اخير براي نظاميان اين امكان را به وجود آورده است كه به عنوان نيرويي با نفوذ، نسبت به ساير سازمان‌ها از قدرت اجرايي بيشتري برخوردار باشند. برتري ارتش مخصوصا در كيفيت برتر سازماندهي آن نمايان است.»

از ديگر مباحث اين اثر مي‌توان به جامعه‌شناسي نظامي ـ ارتش، ارتش به مثابه سازماني تام، نظامي بودن به مثابه حرفه، جامعه و ارتش، نظاميان بر سرير قدرت، نقش نظاميان در تحولات سياسي و اجتماعي، الگوهاي عملي نظاميان و نقش آن‌ها درتحولات سياسي و اجتماعي اشاره كرد.

چاپ پنجم كتاب «ارتش و سياست» در شمارگان 1500 نسخه، 155 صفحه و بهاي 27000 ريال روانه بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها