پنجشنبه ۲ مهر ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۲
پیگیری برای معرفی رشت به‌عنوان کاندیدای «شهر دوستدار کتاب» در یونسکو

گیلان - استاندار گیلان از انجام پیگیری‌های لازم برای معرفی رشت به‌عنوان کاندیدای «شهر دوستدار کتاب» در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد ( یونسکو) خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در رشت، هادی حق‌شناس در دیدار با معاون توسعه مدیریت و منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با تأکید بر ضرورت توجه به ریشه‌های فرهنگی و تاریخی استان اظهار کرد: گیلان پشتوانه‌ای عمیق از تمدن، فرهنگ، علم و اندیشه دارد و در مقاطع مختلف تاریخی در بسیاری از عرصه‌ها پیشگام بوده است.

وی با اشاره به نقش تاریخی مردم گیلان در شکل‌گیری و گسترش اندیشه تشیع افزود: این سرزمین از کانون‌های مهم و پیشتاز تشیع در ایران بوده و در کنار این پیشینه دینی، شخصیت‌های برجسته علمی، ادبی و فرهنگی بسیاری از گیلان برخاسته‌اند که هر یک بخشی از سرمایه هویتی این استان و کشور محسوب می‌شوند.

استاندار گیلان به مفاخر علمی، دینی و فرهنگی استان نیز اشاره و بیان کرد: معرفی این سرمایه‌های بزرگ به نسل جدید نباید محدود به نام‌گذاری‌ها و مناسبت‌ها باشد؛ کودکان و نوجوانان گیلانی باید بدانند در چه سرزمینی و با چه پیشینه و سرمایه فرهنگی رشد می‌کنند.

حق‌شناس با تأکید بر اینکه انتقال هویت فرهنگی به نسل جدید نیازمند زبان و ابزار متناسب با این نسل است، گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این زمینه مسئولیتی مهم بر عهده دارد و می‌تواند از طریق کتاب، ادبیات، هنر، قصه، تصویر و تولید محتوای خلاقانه، تاریخ و مفاخر گیلان را برای کودکان و نوجوانان به روایتی جذاب، قابل فهم و ماندگار تبدیل کند.

وی همچنین از پیگیری برای معرفی رشت به‌عنوان کاندیدای «شهر دوستدار کتاب» در یونسکو خبر داد و افزود: شهری با چنین پیشینه فرهنگی باید جایگاه کتاب، مطالعه، ادبیات و فعالیت‌های فرهنگی در آن بیش از گذشته دیده شود و دستگاه‌های فرهنگی برای تحقق این هدف در کنار یکدیگر قرار گیرند.

حق‌شناس با تأکید بر تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و حمایت از فعالیت‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: باید شرایطی فراهم کنیم که کتاب و فعالیت فرهنگی برای کودکان و نوجوانان جذاب باشد و کانون بتواند نقش پررنگ‌تری در زندگی فرهنگی نسل جدید ایفا کند.

گیلان؛ سرزمین اولین‌ها و مهد قصه

امیر محمدپور معاون توسعه مدیریت و منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این دیدار، گیلان را سرزمین «اولین‌ها» و مهد فرهنگ، دانش و شخصیت‌های نام‌آشنا توصیف کرد و گفت: همه حرکت‌ها و برنامه‌ریزی‌های ما در کانون باید با نگاه به کودکان به‌عنوان آینده ایران شکل بگیرد و در این مسیر، توجه به هویت بومی و فرهنگی هر سرزمین اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی گیلان بیان کرد: گیلان مهد قصه است و پاسداشت سرزمین مادری و انتقال داشته‌های فرهنگی آن به نسل جدید، بخشی از رسالت ما در کانون است.

محمدپور یادآور شد: نخستین دوره قصه‌گویی کانون در گیلان برگزار شد و امروز نیز این استان میزبان دبیرخانه قصه‌گویی است؛ ظرفیتی که می‌تواند جایگاه گیلان را در حوزه ادبیات کودک، قصه و روایت فرهنگی بیش از گذشته تقویت کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها